Překvapení se nekoná, seriál The Last of Us dostane další řadu

Největší seriálový hit současnosti, The Last of Us z produkce HBO, boří rekordy sledovanosti, zvyšuje zájem o videohru ve stovkách procent a oznámení druhé řady tak bylo jen otázkou času. Další řadu na svém Twitteru potvrdilo samotné HBO, příspěvek sdílel také tvůrce Neil Druckmann.

Věrná seriálová adaptace stejnojmenné videohry sbírá nadšení po celém světě, premiéra druhé epizody byla pro HBO dokonce rekordní, nárust diváků oproti pilotnímu dílu byl v Americe o dvaadvacet procent. Takovou sledovanost HBO a streamovací služba HBO Max nepamatují. Skvěle si však vedla i zmiňovaná první epizoda, kterou si již nenechalo ujít něco kolem 18 milionů diváků (čtyřnásobek od premiéry před jedním týdnem), lépe si za posledních třináct let vedl jen loňský Rod draka poháněný Hrou o trůny.

Seriálové i herní The Last of Us se odehrává dvacet let po zániku moderní civilizace, kdy je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Diváci na seriálu oceňují věrnost předloze, první řada dokonce odvypráví kompletní příběh prvního dílu videohry. Už teď, po dvou odvysílaných epizodách, je seriál považovaný za nejlepší hranou videoherní adaptaci, jakou se kdy podařilo natočit.