10 nejpirátěnějších filmů posledního týdne. Tentokrát bez Netflixu

Foto: Bostonský škrtič (Hulu), John Wick: Kapitola 4 (Lionsgate), Babylon (Paramount Pictures)

Největší film minulého roku, druhý Avatar, konečně zavítal na platformy iTunes nebo Amazon (trestuhodně bez českých titulků), zároveň však ovládl žebříček nejstahovanějších filmů minulého týdne. V něm se překvapivě objevil také čtvrtý John Wick, kterého právě hrají pouze v kinech. Podle serveru TorrentFreak nechybí mezi přední desítkou také velkolepý Babylon, novinka Bostonský škrtič nebo animák ze světa Shreka Kocour v botách: Poslední přání. Žádný titul Netflixu to tentokrát mezi nejstahovanější filmy nedotáhl.

Nejstahovanější filmy 12. týdne 2023 na torrentech podle TorrentFreaku

TorrentFreak je internetový server, který informuje o novinkách ze světa copyrightu, ochraně osobních údajů a o všem, co souvisí se sdílením souborů. Data čerpá z veřejně dostupných informací a jeho statistiky slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

10. Babylon | Amazon

Tehdy, ve dvacátých letech minulého století, se snadno mohlo stát, že jste se na opulentní a divoký filmařský večírek vetřeli jako absolutní nicka a hned následující ráno se stali filmovou hvězdou. Od režiséra La La Landu.

9. Bostonský škrtič | Disney+

Film Bostonský škrtič oceňovaného scenáristy a režiséra Matta Ruskina je kriminálním thrillerem o průkopnických reportérkách, které v 60. letech minulého století zveřejnily příběh proslulých vražd bostonského škrtiče.

8. Velryba | iTunes

Téměř tří set kilový osamělý učitel, ztvárněný miláčkem publika Brendanem Fraserem, se snaží najít cestu zpět ke své dceři Ellie. Pod tíhou vlastních traumat se jen složitě vyrovnává s minulostí, uzavřel se ve svém bytě a stresové situace řeší přejídáním. Oscar pro titulního hrdinu.

7. Black Panther: Wakanda nechť žije | Disney+

Po smrti milovaného krále T’Chally zvaného Black Panther musí královna Ramonda, princezna Shuri, mocný M’Baku, generálka Okoye a její Dory Milaje bránit svůj národ před světovými mocnostmi. Druhý Black Panther uzavřel rozporuplnou 4. fázi MCU.

6. Kocour v botách: Poslední přání | iTunes

Kocour v botách právě zachránil obyvatele jednoho městečka před řáděním zuřivého obra, jenže při tom přišel o předposlední ze svých životů. Takové zjištění by zamávalo s mnohem odolnějším charakterem. Oblíbená postavička ze Shreka hlásí povedený návrat.

5. Všechno, všude, najednou | Kviff.TV

Stárnoucí čínská přistěhovalkyně se dostává do bláznivého dobrodružství, v němž může sama zachránit to, co je pro ni důležité, tím, že se spojí s životy, které mohla vést v jiných vesmírech. Snímek získal hned sedm Oscarů včetně nejlepšího filmu roku nebo herečky v hlavní a herce ve vedlejší roli.

4. John Wick: Kapitola 4 | nyní jen v kinech

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Nejnovější a zároveň nejdelší díl celé série sbírá nadšené ohlasy po celém světě. Režisérem filmu je opět Chad Stahelski.

3. Medvěd na koksu | iTunes

Medvědi bohužel nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Založeno na skutečné události z roku 1985, přijato velmi vlažně.

2. Operace Fortune: Ruse de guerre | Amazon

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi. Další akční komedie z dílny Guye Ritchieho, která sice nedosahuje kvalit Gentlemanů nebo Rozhněvaného muže, za pozornost ale stojí.

1. Avatar: The Way of Water | iTunes

Ve filmu Avatar: The Way of Water se po více jak deseti letech znovu setkáváme s Jackem Sully, Neytiri a jejich dětmi, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu. Několik let odkládané pokračování nejvýdělečnějšího snímku všech dob. Natočil legendární režisér James Cameron.

Další: 11 hororů z roku 2022 na HBO Max, Disney+ a SkyShowtime