12 skvělých novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Ropná plošina (Prime Video), Menu (Searchlight Pictures), Přicházejí v noci (A24)

Streamovací služby nadělily zkraje roku 2023 řadu skvělých novinek. Na Netflixu měla premiéru vizuálně podmanivá minisérie Nicolase Windinga Refna Kodaňský kovboj, Christian Bale pak dorazil v očekávaném snímku Bledé modré oko, Netflix rovněž uvedl akční pecku Nikdo z roku 2021. Ani HBO Max nezahálelo, do nabídky přidalo výbornou filmovou poctu Bohemian Rhapsody nebo horor z roku 2017 Přicházejí v noci. Disney+ uvedlo hororové Menu s Ralphem Fiennesem a Anyou Taylor-Joy nebo hvězdně obsazený Amsterdam.

Amsterdam

Kriminální drama, které brilantně splétá historická fakta s fikcí, vypráví příběh třech přátel, kteří se ocitnou uprostřed jednoho z nejvíce šokujících spiknutí v americké historii. (Disney+)

Bledé modré oko

Zkušený detektiv vyšetřuje sérii vražd na americké vojenské akademii ve West Pointu v roce 1830. Při vyšetřování mu pomáhá inteligentní a horlivý mladý kadet Edgar Allan Poe. Christian Bale v hlavní roli. (Netflix)

Bohemian Rhapsody

Snímek je úchvatnou oslavou kapely Queen, jejich hudby a výjimečného frontmana Freddieho Mercuryho. Ten se vymykal všem zažitým stereotypům a bořil konvence, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. (HBO Max)

Jak jsem se stal gangsterem

Ctižádostivý gangster si klestí cestu vzhůru varšavským podsvětím, až se nakonec pokusí dobýt nejvyšší metu. Jedna z nejlepších polských kriminálek všech dob. Film z roku 2019 od tvůrců Jak jsem se zamilovala do gangstera. (Netflix)

Ginny a Georgia – 2. řada

Volnomyšlenkářka Georgia vyrazí se svými dvěma dětmi, Ginny a Austinem, na sever, kde chtějí začít znova. Jenže i tahle cesta může být pěkně hrbolatá. Pohodový seriál s kriminálním nádechem. (Netflix)

Kodaňský kovboj – 1. řada

Celý život ji kvůli jejím záhadným nadpřirozeným schopnostem prodávali jako talisman pro štěstí. Teď konečně přichází čas, aby se pomstila. Za seriálem stojí dánský režisér Nicolas Winding Refn, tvůrce hitů Drive nebo Bronson. (Netflix)

Krásné bytosti

Čtrnáctiletý Balli je bytostný outsider z rozvrácené rodiny. Marně hledá oporu doma i ve škole, kde je obětí šikany. Vše se mění ve chvíli, kdy potkává skupinku tří problematických teenagerů, kteří ho nečekaně vezmou mezi sebe. (HBO Max)

Menu

Mladý pár se vydává na prestižní odlehlý pobřežní ostrov, aby povečeřel v exkluzivní restauraci. Brzy se však ukáže, že na snobské a zhýčkané hosty čeká šokující překvapení. (Disney+)

Nikdo

Mizerná práce, protivné děti a lhostejná manželka? Není divu, že se cítí jako úplná nula. Když se k nim ale vloupají zloději, ukáže se, že si s ním není radno zahrávat. Temně komediální akční thriller o pomstě, ve kterém si zahrál Bob Odenkirk. (Netflix)

Přicházejí v noci

Smrtelná nákaza se rozšířila po celém světě. Tříčlenná rodina se ukrývá v domě hluboko v lesích. Když se objeví další přeživší, spojí přes prvotní nedůvěru své síly. Strach a paranoia jsou ale všudypřítomné. (HBO Max)

Ropná plošina – 1. řada

Když záhadná mlha odřízne ropnou plošinu Kinloch Bravo od veškerého spojení se skotskou pevninou, musí osádka bojovat za návrat domů a zároveň zvládat ekologické tlaky, rostoucí paranoiu a zvyšující se napětí. (Prime Video)

Star Wars: Vadná várka – 2. řada

Od událostí na Kaminu uběhly celé měsíce a Vadná várka po pádu Republiky pokračuje v putování územím Impéria. Během napínavých žoldáckých misí, které je zavádějí na nečekaná a neznámá místa, naráží na přátele i nepřátele, známé i neznámé. (Disney+)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne