Seveřan: Režisér Majáku se vrací se vikingskou novinkou

Foto: Focus Features

Robert Eggers patří rozhodně k nejnadějnějším režisérům současnosti. Zaujal už svým prvním hororovým filmem Čarodějnice, která zaujala především svízelnou dobovou atmosférou a perfektními hereckými výkony a svůj statut vycházející filmové hvězdy následně stvrdil lovecraftovskou hororovou lahůdkou Maják. Proto není divu, že třetí chystaný snímek z vikingského prostředí jitří očekávání… 

A jak to tak dle traileru vypadá, rozhodně nebudou zklamána. Film vypadá na pořádně drsný exkurz do světa vikingů, oproštěný o typicky hollywoodská klišé a tedy tak historicky věrný, jak jen velkofilm může být (což ostatně je aspekt, kterým se vyznačovaly i tvůrcovy dva předchozí filmy). Samo herecké obsazení je i tentokrát víc než hvězdné. Hlavním příběhovým motivem je zde pomsta.

„Amleth (Alexander Skarsgård) kdysi býval synem mocného vikinského krále (Ethan Hawke) a jeho ženy Gudrún (Nicole Kidman), než ho zrada a zákeřná vražda připravila nejen o otce, ale i o střechu nad hlavou. O pár let později se světem protlouká jako bezejmenný válečník a má jediný cíl. Vlastnoručně zabít ty, kteří ho připravili o rodinu a šťastnou budoucnost.“

O režii se postaral Robert Eggers, který se zároveň spolu se Sjónem Sigurdssonem i podílel na scénáři. Seveřan má premiéru už 14. dubna.

V hlavních a vedlejších rolích se představí Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Claes Bang, Björk, Murray McArthur, Ian Gerard Whyte, Hafþór Júlíus Björnsson, a další.

Foto: Focus Features