Stalo se: Zack Snyder letí do vesmíru, Black Widow slaví úspěch

Foto: Kingsman (20th Century Fox), Svět zítřka (Amazon Prime), Black Widow (Marvel)

Zajímavé novinky z filmového světa doprovodily také dvě smutné zprávy. Opustily nás dvě filmové legendy.

Sequel Války zítřka

Válka zítřka, ve které lidstvo čelí mimozemské invazi a cestuje časem, měla premiéru na počátku tohoto měsíce na Amazon Prime. Film se stal úspěšným a Chris Pratt se vrátí do své původní role v právě připravovaném pokračování. Otázkou je, zda bude ještě co vyprávět.

Co chystá režisér Kingsmanů

Režisér Matthew Vaughn, který má za sebou již mnoho skvělých filmů, se pouští do nového špionážního snímku na motivy stejnojmenné předlohy Argylle. A už teď se můžeme těšit na skvělé herecké obsazení, které vede Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, Samuel L. Jackson a další.

Zack Snyder ve vesmíru

Pro Netflix natočí svůj vysněný projekt, který chtěl realizovat již řadu let. Rebel Moon je příběh vesmírné kolonie, kterou chce obsadit intergalaktický vládce Balisarius. Obyvatelé kolonie pověří mladou ženu, která musí najít ochotné válečníky, kteří jim pomohou se ubránit. Snyder tak kombinuje sci-fi žánr s prvky Sedmi statečných Akiry Kurosawy, kterým se inspiroval i u své Ligy spravedlnosti.

Zemřel Richard Donner

Foto: Richard Donner. Zdroj: Columbia Pictures

Legendární hollywoodský režisér Richard Donner zemřel v pondělí 5. července. Za svůj život natočil mnoho nadčasových filmů jako Superman, Smrtonosná zbraň, Přichází Satan! nebo Rošťáci.

Zemřel Ladislav Potměšil

Foto: Ladislav Potměšil. Zdroj: Profimedia

Další smutná zpráva přichází z Česka. Skvělý herec Ladislav Potměšil, kterého si můžeme pamatovat z filmů Byl jednou jeden polda, Zdivočelá země nebo ze seriálu Hospoda, zemřel v pondělí 12. července.

Famózní nástup Black Widow

Nová marvelovka, která měla v českých kinech premiéru teprve minulý týden, zažívá skvělý začátek. Za velice krátkou dobu předběhla Rychle a zběsile 9 a dostala se tak na první místo v žebříčku nejvýdělečnějších filmů po pandemii. Celosvětově má na kontě 218 milionů, přičemž se počítá i s výdělkem z Disney+, kde Black Widow také boduje.

Comic-Con bez Marvelu a DC

Disney a Warner. Bros. tento rok nebudou prezentovat své projekty Marvelu a DC Comics. Jejich hlavním důvodem je, že se Comic-Con bude již po druhé pořádat virtuální formou. Přesto se zde mohou objevit marvelovské projekty, které má na starosti společnost Sony, jako jsou Morbius, Spider-Man: No Way Home nebo Venom: Let There Be Carnage.

Vřískot 5 je hotový

Nejnovější díl kultovní hororové série Vřískot je zcela dokončen. Oznámil to režisér Matt Bettinelli-Olpin přes svůj twitterový účet. Ve filmů opět zazáří Courteney Cox, Neve Campbell a David Arquette.

Tvůrci Vlastníků dotočili nový film…

…s názvem Mimořádná událost. V komedii účinkuje mnoho známých českých herců a hereček, jako Jana Plodková, Igor Chmela, Václav Kopta nebo Jenovéfa Boková. Mimořádná událost nastane při poklidné jízdě vlakem, který ujede strojvedoucímu, snažíc se opravit poruchu. Premiéra je plánována na příští rok.

Pokračuj na přehled filmových novinek z minulého týdne