Stalo se: Zemřela Popelka, rekordní Tiché místo, Indy opět v akci

Foto: Ted (Universal Pictures), Popelka, Tiché místo II (Paramount Pictures)

Krom nových informací o rozšiřujících se úspěšných titulech přinesl minulý týden také jednu smutnou zprávu.

Zemřela Libuše Šafránková

Foto: Tři oříšky pro Popelku

Dne 9. června zemřela jedna z nejznámějších českých hereček. Libuše Šafránková se proslavila především díky filmu Tři oříšky pro Popelku, ve kterém ztvárnila hlavní roli. Rodině i všem blízkým přejeme upřímnou soustrast.

Proběhl Netflix Geeked Week

V této pětidenní netflixovské události se každý den vysílaly různé novinky, pohledy do zákulisí, trailery, rozhovory s herci a podobně. Mohli jsme zhlédnout krátký teaser na druhou řadu Zaklínače, fotky z páté řady Papírového domu či pohled do zákulisí komiksového seriálu Sandman.

Remake Christine

Foto: Columbia Pictures

Mysteriózní horor podle stejnojmenné předlohy Stephena Kinga již natočil věhlasný režisér John Carpenter. Po letech se k tomuto příběhu vrací režisér Bryan Fuller, který se proslavil především díky seriálům jako jsou Američtí bohové, Star Trek: Discovery nebo Hannibal s Madsem Mikkelsenem v hlavní roli.

Začalo natáčení Indiana Jonese 5

Z počátku natáčení se na internetu také objevili fotky s legendárním Harrisonem Fordem. Kromě této hvězdy se v dalším pokračování Indiana Jonese objeví zmíněný Mads Mikkelsen či Phoebe Waller-Bridge, známá především ze seriálu Potvora.

Název Aquamana 2

Nové pokračování Aquamana by mělo nést podnázev The Lost Kingdom. Odhalil to režisér James Wan, který film také produkuje. V hlavní roli Aquamana opět ztvární Jason Momoa. Premiéra filmu je plánována na 15. prosince 2022.

Tiché místo: Část II má pandemický rekord

John Krasinski a jeho pokračování Tichého místo stále triumfuje. Po minulém týdnu film vydělal celosvětově bez mála 200 milionů dolarů a z toho v USA rekordních (v době pandemie) 100 milionů. V českých kinech měl film premiéru 10. června a zde si můžete přečíst naši recenzi.

Prequel médi Teda

Ted se tentokrát objeví v seriálové podobě na streamovací platformě Peacock. Seriál by měl být desetidílný a na jeho scénáři již pracuje tvůrce Teda, Seth MacFarlane.

Pán prstenů v anime

Foto: Warner Bros.

The War of the Rohirrim prozkoumá pozadí Helmova žlebu, přičemž důležitou roli v něm samozřejmě zaujme i Helm Kladivo, devátý král Rohanu. Režie se ujal Kendži Kamijama, který již vytvořil mnoho úspěšných anime filmů. Další informace o novém filmu ze světa Pána prstenů se dočtete zde.

Kevin Bacon v remaku Toxického mstitele

Foto: The Toxic Avenger

Přidává se tak k hvězdě Hry o trůny, Peteru Dinklageovi. Remake napíše a natočí Macon Blair, který režíroval zatím jeden celovečerní snímek I Don’t Feel at Home in This World Anymore. Lloyd Kaufman a Michael Herz, tvůrci předchozích filmů Toxického mstitele se budou podílet na produkci.