Sandman: Netflix nabízí pohled do zákulisí mýtické komiksovky

Foto: DC Comics

Netflix zveřejnil první pohled do zákulisí adaptace komiksu The Sandman, která vzniká na motivy série od Neila Gaimana z nakladatelství DC. Ve videu Gaiman hovoří o příběhu a jeho očekávané adaptaci a také o hercích Tomu Sturridgovi a Gwendoline Christie (Hra o trůny), kteří ztvární hlavní role.

Sandman, v komiksech často uváděný jako Sen nebo Morpheus, většinou nevystupuje jako hlavní hrdina, spíše spojuje dané příběhy v jeden celek. Série komiksů se pak dere trochu jinou cestou, než tradiční americké komiksy, ať už je to zapříčiněno mírnou pasivitou Sandmana či vypuštěním klasických komiksových klišé. Sandman patří do rodiny Věčných (Osud, Smrt, Zkáza, Touha, Zoufalství, Delirium) kteří se objevili ještě před samotným vznikem bohů. Původní série vycházela od roku 1989 do roku 1996.

Scénář k hranému seriálu píší Gaiman (Američtí bohové) a Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy), který bude zároveň působit jako showrunner. David S. Goyer (Batman začíná) bude produkovat. V loňském roce Gaiman také prozradil, že se již plánuje i případná druhá série.

Foto: Netflix