11 nejdůležitějších zpráv ze světa filmu, které přinesl 48. týden

Osmačtyřicátý týden roku se nesl ve znamení streamovacích služeb. Český internetový seriál totiž vyhrál prestižní cenu Emmy, na internet utekl jeden z nejzábavnějších filmů roku a Dámský gambit z Netflixu trhl rekord ve sledovanosti. Takto bychom mohli ještě chvíli pokračovat, protože na streamu bylo opravdu živo. Důležitých zpráv jsme se dočkali i mimo něj.

Joaquin Phoenix v hororu

Oscarový Joaquin Phoenix (Joker) si zahraje úzkostlivého muže žijícího se svou až příliš starostlivou matkou v hororu režiséra Ariho Astera, tvůrce loňského Slunovratu. Film ponese název Beau is Afraid.

Slečna bestie na VOD

Skvěle hodnocený teen horor s Vincem Vaughnem, který si prohodí tělo s křehkou blondýnkou, bychom měli vidět v kinech po Novém roce. Už 4. ledna ale dorazí na americké VOD služby.

Emmy pro seriál #martyisdead

Senzačního úspěchu dosáhl český internetový seriál #martyisdead z produkce Mall.tv, když ovládl Mezinárodní ceny Emmy v kategorii krátkometrážních seriálů. Žádnému jinému českému seriálu se to předtím nepovedlo.

Boss Level unikl na internet

Akční podívaná s časovou smyčkou, ve které uvízne Frank Grillo, byla zakoupena streamovací službou Hulu. Premiéru plánovanou na rok 2021 ale předstihl únik snímku na internet.

Natáčení Vyproštění 2

Producenti Russoovi (Avengers: Endgame) v rozhovoru pro Comic Book potvrdili, že natáčení druhého Vyproštění začne někdy v roce 2021. Práce na scénáři jsou prý v plném proudu, zřejmě se vrátí i Chris Hemsworth.

Wonder Woman 2 v kinech

Zatímco Američané uvidí druhou Wonder Woman v kinech a na HBO Max den po Vánocích, Češi se dočkají uvedení do kin až 14. ledna. Tedy v době, kdy bude internet již zahlcen pirátskými kopiemi.

Mikkelsen nahradí Deppa

Poté, co byl Johnny Depp nucen opustit Fantastická zvířata, náhrada se našla v podobě dánského herce Madse Mikkelsena. Ten nejprve roli Grindelwalda popřel, nakonec jeho obsazení potvrdilo samo studio.

Dámský gambit má rekord ve sledovanosti

Seriál z prostředí šachu se stal nejsledovanější limitovanou minisérií na Netflixu. Během prvních osmadvaceti dnů si seriál pustilo přes 62 milionů uživatelských účtů.

Steven Soderbergh představil novinku

Nechte je všechny mluvit s Meryl Streep v hlavní roli je nové drama režiséra Stevena Soderbergha (Dannyho parťáci). Film, který bude uveden 10. prosince na HBO GO, se představil traileru.

Godzilla vs Kong možná na Netflixu

Netflix a HBO Max prý svádějí souboj o dlouho očekávaný monsterbiják Godzilla vs Kong. Netflix podle všeho nabídl více jak 200 milionů dolarů. Zvítězí nakonec celosvětově dostupný Netflix nebo americká služba HBO Max?

Zemřel David Prowse

Ve věku 85 let zemřel herec a kulturista David Prowse, představitel Dartha Vadera v původní trilogii Star Wars. Vidět jsme ho mohli také v Mechanickém pomeranči nebo ve filmu The Horror of Frankenstein (1970).

Pokračuj na přehled nejdůležitějších zpráv z minulého týdne