12 nejlepších českých internetových seriálů

Internetových seriálů v Česku vzniká i v dnešní době, kdy podstatná část populace tráví svůj volny čas na síti, velmi málo. Přesto se zde objevilo několik výborných titulů, mezi kterými zcela jednoznačně vyčnívá osmidílný #martyisdead, první český seriál, který vyhrál prestižní ocenění Emmy. Doporučit ale můžeme dalších jedenáct počinů, které byly vytvořeny speciálně pro uvedení na internetu.

#martyisdead

Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany. (Mall.tv)

Autobazar Monte Carlo

Majitel autobazaru Monter Karlo Kája Čížek v podání Petra Čtvrtníčka se snaží všemi prostředky odvrátit blížící se krach. Vynalézavý je na to dost, a tak nezůstane jen u stočených tachometrů nebo omlazovacích kúr, ale vytuní i klientský servis a propagaci. (Televize Seznam)

Kancelář Blaník

Satirický seriál, který nekompromisně komentuje současnou českou politickou scénu, je prezentován na internetu. Nechybí mu silná slova, trefné bonmoty, humor a nadsázka. Majitel kanceláře, lobbista Tonda Blaník, neustále řeší zapeklité situace. (Televize Seznam)

Lajna

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal… (Televize Seznam)

Pěstírna

Na začátku byla víra v lepší zítřky. Hranice mezi vykoupením a zatracením je ale povážlivě tenká. Pobyt v zeleni s tropickým klimatem a asijskými specialitami nemusí symbolizovat pozemský ráj. Pět neznámých lidí. Tři měsíce života. Jeden uzavřený prostor. (Televize Seznam)

Pizza Boy

Mireček je poslíček, kterého v práci nezajímá nic jiného, než dovézt zákazníkům včas pizzu a přijít si na nějaké to dýško. Nebýt šéfové, co pořád prudí a nutí podřízené sbírat ohodnocení ve formě hvězdiček. Ty je nutné mít, jinak člověk vyfasuje monstra – ty nejšílenější a nejotravnější zákazníky. (Televize Seznam)

Pouť 

Píše se rok 1990. Tradiční rodinná pouť Dresslerových s očekáváním vyhlíží první sezónu v demokratickém státě. Šéf pouti Jaroslav Dressler (Michal Suchánek) se snaží zorientovat v nově nastaveném státě, kde papír od úředníka je více než slovo nepřítele. (Televize Seznam)

Semestr

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? (Televize Seznam)

sKORO NA mizině

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Youtube)

Štafl

Komediální seriál z taxikářského prostředí s příznačným názvem Štafl, ve kterém se představí v hlavních rolích Leoš Noha, Lukáš Příkazký a David Novotný. Devítidílný zábavný cyklus si vůči nekalým praktikám některých taxikářů nebere servítky. Jednotlivé epizody jsou inspirovány autentickými zážitky. (Televize Seznam)

Vyšehrad

Julius „Lavi“ Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale „pouze“ za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (Obbod)

Život je hra

Dvacetidílná adaptace norského sitcomu o klukovi, kterému je něco přes dvacet a má problémy jako někdo, komu je přes dvacet, takže chce přítelkyni, víc sexu a míň situací, v nichž si připadá jako úplný idiot. Štěpán je navíc neustále sledován dvěma „sportovními“ komentátory. (Mall.tv)