Nejlepší komedie tohoto léta najdete v kině i na internetu

Letní filmová sezóna zůstává ve stínu pandemie, důvody k smíchu ale rozhodně budou. Na skvělé komedie můžete vyrazit nejen do kina, ale dopřát si je i z pohodlí domova. Vybrali jsme nejlepší komediální novinky z června, července a srpna tohoto roku.

Raoul Taburin

Zdroj: Aerofilms

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno…

Premiéra: 4. června | Kde: Kino | Trailer

King of Staten Island

Zdroj: Universal Pictures

Scott Carlin je čtyřiadvacetiletý absolvent střední školy, který žije se svou matkou Margie a sestrou Claire na Staten Islandu. V dětství ho ovlivnila smrt otce, který zemřel při požáru hotelu. Zároveň se vypořádává s nejrůznějšími zdravotními problémy a neustále kouří marihuanu. Je nezaměstnaný a většinu volného času tráví se svými přáteli. Komedie Judda Apatowa měla být hitem festivalů, nakonec však zakotvila rovnou na internetu.

Premiéra: 12. června | Kde: Amazon Prime | Trailer

Téměř dokonalá tajemství

Zdroj: Bontonfilm

Na společné večeři se sejde několik párů a po pár sklenkách se rozhodnou, že svoje telefony položí na stůl a všechny zprávy, vzkazy i telefonáty budou ten večer sdílet. Zprávy se přečtou nahlas, hovory budou nahlas. Vždyť o nic nejde, bude zábava. Jenže právě naši chytří a mobilní kamarádi o nás vědí úplně všechno, znají naše tajnosti, druhé životy, drobné lži, milenky i milence. Nevinná hra se nejdříve vyvíjí jako báječná legrace, pak ale začnou chodit zprávy, které se svými partnery či přáteli raději nesdílíte.

Premiéra: 18. června | Kde: Kino | Trailer

Víkend na chatě

Zdroj: Pilot Film

Stará láska nerezaví a dávné křivdy se jen tak nehojí – rčení jehož pravdivost stoupá s mírou vypitého alkoholu. Tahle finská komedie o partě přátel, jež se po letech znovu schází na chatě na víkendové oslavě 35. narozenin, vás o tom přesvědčí.  Roky nevázaného mládí vystřídaly nažehlené konvence střední třídy a blížící se polokulaté narozeniny společné kamarádky Mitzi tak snadno zavdají příčinu k návštěvě chaty, kde kdysi všichni pařili jako náctiletí. Jednoduchá zápletka dává vyniknout brilantně napsaným dialogům, vrstevnatosti postav i notoricky známým písničkám.

Premiéra: 25. června | Kde: Kino | Trailer

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Zdroj: Netflix

Ctižádostiví muzikanti Lars (Will Ferrell) a Sigrit (Rachel McAdams) dostanou životní příležitost reprezentovat svoji zemi na největší světové hudební soutěži. A nakonec dokážou, že bojovat se vyplatí za jakýkoli sen. Podivní zpěváci a skupiny v šílených maskách, které byste o půlnoci potkat nechtěli. Komedie Eurovision Song Contest si z populární evropské soutěže utahuje, kde může. Od reality se však moc neliší, Eurovize je každým rokem přehlídkou nejrůznějších exotů. Jednoduše látka pro komedii jako stvořená.

Premiéra: 26. června | Kde: Netflix | Trailer

Než skončí léto

Zdroj: Aerofilms

Život je krásný i proto, že se nedá naplánovat. Když se šestnáctiletá Milla zamiluje do průšviháře Mosese, je to pro její rodiče noční můra. První setkání s láskou ale probouzí v nemocné Mille novou chuť do života a její energie a touha objevovat brzy otočí celou rodinu vzhůru nohama. Milla začne svému překvapenému okolí ukazovat, jak prožít každou minutu naplno. Tradiční pravidla a morální poučky letí do koše a rodiče se rozhodnou dát věcem volný průběh. S lehkostí a originálním humorem vyprávěné australské drama se stalo diváckým hitem festivalu v Benátkách, odkud si film odnesl několik cen.

Premiéra: 9. července | Kde: Kino | Trailer

Palm Springs

Zdroj: Hulu

Andy Samberg a Cristin Milioti se představí jako Nyles a Sarah, kteří se seznámí na svatbě v Palm Springs. Hned od začátku si padnou do oka. Věci se vyvíjejí slibně, dokud si pár neuvědomí, že prožívají den oné svatby stále dokola a žádná změna v dohledu. Původně byla komedie uvedena na festivalu v Sundance, kde získala velice pozitivní ohlasy od diváků z řad kritiků i veřejnosti. Ohlasy byly tak skvělé, že společnosti Neon a Hulu zlomily dosavadní festivalový rekord v rychlosti, s jakou se ucházely o distribuci filmu a dokonce i v částce, kterou za něj zaplatily.

Premiéra: 10. července | Kde: Hulu | Trailer

An American Pickle

Zdroj: HBO Max

Na začátku 20. století přijíždí do Ameriky manželský pár, který zde hledá štěstí. Herschel (Rogen) je dříč, a pracuje seč může v továrně na okurky. Nešťastná nehoda jej uvězní v nálevu na okurky a tam zůstane dlouhých sto let. Perfektně zakonzervovaný Herschel se probouzí v současnosti, a začíná se pomalu sžívat se svým vnukem (Rogen).

Premiéra: 6. srpna | Kde: HBO Max | Trailer