Project Hail Mary: Tvůrci 21 Jump Street berou Ryana Goslinga do kosmu

Režisérská dvojice Phil Lord a Chris Miller má již na svém kontě několik známých filmů od 21 Jump Street až po LEGO příběh. Nyní mají v plánu společnými silami zrealizovat sci-fi thriller s názvem Project Hail Mary, ve kterém v hlavní roli zavítá Ryan Gosling do kosmu.

Jedná se o filmovou adaptaci k nadcházející novele od autora bestselleru Marťan Andyho Weira, která má vyjít na jaře roku 2021. V příběhu se ocitáme v blízké budoucnosti, kde doprovázíme osamělého astronauta na vesmírné lodi, jehož posláním je zachránit planetu Zemi. Hlavní role se ujme Ryan Gosling, který se do vesmíru podívá již podruhé. Poprvé tomu tak bylo v dramatu První člověk v roce 2018, kde se zhostil role samotného Niela Armstronga.

Talentovaní režiséři Lord s Millerem společně ztvárnili Lego filmy od společnosti Warner Bros., animovanou komedii Zataženo, občas trakaře a v neposlední řadě také například Spider-Man: Paralelní světy. Taktéž měli režírovat druhý spin-off Solo ze série Star Wars filmů, avšak nakonec jejich práci přebral Ron Howard. Bude proto určitě zajímavou podívanou sledovat, jak se dokáží poprat se zcela odlišným žánrem než doposud, jelikož veškerá jejich spolupráce dala vzniku především komediálním dílům.