Kdo natočí Star Trek 4?

O čtvrtém dílu nové filmové série z universa kultovního sci-fi se toho za poslední léta už hodně namluvilo. Pomyslný otec této ságy, který natočil i její první dvě části, J. J. Abrams, se už před uvedením třetího dílu s podtitulem Do neznáma rozpovídal o tom, že by měl být brzy uveden další díl a že by se měl brzy navrátit otec kapitána Kirka, ztvárněný v prvním díle Chrisem Hemsworthem. Pak bylo chvíli ticho a následně se začalo mluvit o tom, že by se režie neujal nikdo jiný než Quentin Tarantino

Ten chtěl ovšem na svět fanouškům tolik známý uplatnit svůj vlastní, unikátní filmařský pohled a pojmout jej po svém. Údajně neměl plánu pracovat se známými postavami. Naopak si zkrátka chtěl jít svou cestou. To však nakonec nedopadlo a Star Trek tak zůstal chvíli u ledu. Bylo však docela jasné, že u tak silné značky to rozhodně nebude na dlouho. Nakonec se to má tak, že Tarantinův film by byl spin offem a dle slavného režiséra je scénář k filmu již dokončen a studio Paramount by stále rádo aby jej režíroval. Každopádně půjde o docela jiný projekt.

Novým režisérem a scénáristou chystaného čtvrtého Star Treku by měl být Noah Hawley; tvůrce chválených seriálových hitů Fargo a Legion. Jednání ohledně spolupráce s ním finišují a vše je tedy již prakticky jistá záležitost. Hawley by měl film i produkovat pod svou společností 26 Keys spolu s Abramsem (jehož produkční studio nese název Bad Robot Productions).

Nejsou známy žádné bližší detaily ohledně zápletky, nicméně je potvrzeno že skutečně půjde o čtvrtý díl zmiňované série, která odstartovala svůj let ke hvězdám v roce 2009. Očekává se návrat celého původního obsazení předešlých tří filmů s výjimkou Antona Yelchina, který tragicky zesnul v roce 2016. Abrams potvrdil že jeho role nebude přeobsazena. Žádný z herců nicméně zatím nic nepodepsal, takže ničí účast není stoprocentně jistá.