Tarantinův Star Trek dostává scénáristu REVENANTU!

O tom, že kultovní filmař Quentin Tarantino s nejvyšší pravděpodobností zanechá svůj tolik charakteristický tvůrčí otisk na veleoblíbené sci fi sérii, jsme už psali. Nicméně nyní vychází na světlo další, nové a aktuální informace o chystaném sci-fi. Známe už totiž jméno muže, který se postará o scénář…

Tarantinův příspěvek do universa Star Treku se má od předchozích částí dosti odlišovat nejen pojetím (což asi nikoho nepřekvapuje), ale i zasazením. Dost možná tu budou zcela noví hlavní hrdinové a úplně jiná, nenavazující zápletka, než jakou bychom v souvislosti s předchozími třemi díly očekávali. Určitě to ale bude temné a drsné. Rating R je totiž v tuto chvíli potvrzenou samozřejmostí.

Paramount Pictures tedy režisérovu účast na zremakované vesmírné sáze bere velmi vážně, což potvrzuje i to, že nedávno proběhly pohovory s možnými scénáristy a byl vybrán Mark L. Smith. Ten stál zejména za zmiňovaným a hojně oceňovaným dramatem REVENANT Zmrtvýchvstání. Tarantino samotný pak podle magazínu Deadline opravdu hodlá film režírovat a spolu s J. J. Abramsem jej i produkovat.

Pokud jste tímto stále zaskočeni, nezapomínejte, že kultovní „magor z videopůjčovny“ je velkým fanouškem jak klasického Star Treku, tak i Nové generace a proto se opravdu nemusíme bát, že by k látce nepřistupoval s citem. Nicméně je už teď jisté, že tohle bude hodně jiný, ale ne nutně špatný Star Trek. K jeho dokončení však nedojde dřív, než mistr dokončí svůj současný projekt, zatím pracovně nazývaný 1969.