Další Homecoming? Sony a Marvel se dohodli na třetím Spider-Manovi

Poslední týdny hýbaly komiksovým a filmovým světem zejména neshody, týkající se populárního pavoučího lezce a s tím i spojená jeho filmová budoucnost, která by mohla zahrnovat i vznikající Spider-Verse, které tak nějak odstartoval první Venom. Nakonec to vypadá, že se Sony s Marvel Studios (Disneym) nakonec dohodli. Jak to tedy se třetím filmem s Tomem Hollandem jakožto Peterem Parkerem bude?

Oficiálně bylo oznámeno, že šéf studia Kevin Feige, a tedy Marvel Studios budou další snímek se Spideym produkovat. Součástí nové dohody je i Spider-Manův čtvrtý film. V tom by se mimochodem mělo konečně vůbec poprvé ve filmu objevit uskupení záporáků pod názvem Sinister Six. Ta byla naťuknuta v potitulkovce Homecomingu a od té doby fanoušci spekulují, kdy se ve filmovém zpracování objeví.

Feige k tomuto řekl, že je nadšen, že Spideyho cesta v MCU bude pokračovat a že on i všichni ostatní v Marvel Studios mají radost, že na něm mohou nadále pracovat. Spider-Man je dle něj velká ikona, jejíž příběh oslovuje publikum všeho věku napříč světem. Důležité také je, že také zmínil toto:

„Je také jediným hrdinou se superschopností, který bude přecházet mezi universy. Jelikož Sony bude nadále vyvíjet jejich vlastní Spider-Verse, nikdy nevíte, co budoucnost přinese.“

Další detaily ohledně dohody nebyly zveřejněny. Nicméně i tak to jsou skvělé zprávy, že Sony s Marvelem budou nadále spolupracovat na dobrodružstvích tohoto superhrdiny. Zatím smluvené projekty by prý měly zahrnovat další sólo film a snímek, v němž se Peter Parker objeví. Ale to se ještě může změnit.

Každopádně, pokud to jsou poslední projekty, dává to Marvelu alespoň čas uzavřít hrdinův příběh v rámci MCU, pokud by eventuelně měl definitivně přejít k Sony.

Třetí sólový film pavoučího lezce by měl mít premiéru v červenci 2021.