Nejočekávanější filmy podzimu

Letní prázdniny se chýlí ke zdárnému konci a ačkoliv to venku nevypadá, podzim se hlásí o slovo. Pro filmového diváka žádný problém, protože nastávající roční období bude z hlediska úrody velmi plodné. Představujeme nejočekávanější snímky, které nabídnou kina od září do konce listopadu.

To Kapitola 2

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy.

Premiéra: 5. září 2019 | Trailer ZDE

Nabarvené ptáče

Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů, rodiče posílají syna k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě. Chlapcova teta však nečekaně umírá a tak je dítě nuceno vydat se na cestu a protloukat se úplně samo divokým a nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Jeho snahu o doslovné fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si ani není vědom, boj sama se sebou, boj o svou duši, o svojí budoucnost… Nabarvené ptáče je hluboce dramatický příběh zaobírající se bezprostředním vztahem mezi hrůzou a krutostí na jedné straně a nevinností a láskou na straně druhé. Je to první a nejslavnější román autora knih „Byl jsem při tom“ a „Pinball“ – jednoho z nejvýznamnějších a nejvýraznějších a světových spisovatelů minulého století Jerzyho Kosińského.

Premiéra: 12. září 2019 | Trailer ZDE

Panství Downton

Panství Downton, jeden z nejslavnějších televizních seriálů moderní éry, dospěl k velkolepé závěrečné kapitole, která se odehraje v kinech. Stejnojmenný film završuje často neuvěřitelné osudy příslušníků starobylého rodu Crawleyů a jejich služebnictva.

Premiéra: 12. září 2019 | Trailer ZDE

Ad Astra

Brad Pitt putuje na vnější okraj sluneční soustavy, aby zastavil hrozbu pro veškerý život na Zemi. Objevuje zde tajemství, která zpochybňují povahu lidské existence a naše místo ve vesmíru. 22. století. Umělá inteligence je integrována do všech průmyslových odvětví, Měsíc a Mars jsou kolonizovány, lidmi osídlené satelity obíhají kolem Neptunu, nejvzdálenější planety sluneční soustavy. Na Zemi se staví nová babylónská věž. Je to anténa, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a která má sloužit k vyhledávání inteligentního mimozemského života.

Premiéra: 19. září 2019 | Trailer ZDE

Rambo: Poslední krev

Ještě jednou, naposled a osudově přichází do kin John Rambo v podání Sylvestra Stalloneho. Pátým dílem „Rambo: Poslední krev“ uzavře svůj téměř čtyřicet let dlouhý příběh legendární postavy akčního filmu. Po nelítostných bojích v džungli a poušti ho uzavře tam, kde snímkem První krev začal. Doma v Americe. Nakonec ho i tady dožene minulost. Rambo bude nucen oprášit své schopnosti a vydat se na cestu krvavé pomsty.

Premiéra: 19. září 2019 | Trailer ZDE

Joker

Jokerův životní příběh a origin měl ve světě DC vždycky nádech tajemna a neznáma, nikdy jsme se vlastně nedozvěděli nic, než náznaky a i kultovní komiks Kameňák, který je dodnes považován za skutečný původ postavy, vlastně sám sebe zpochybňuje, protože bledý princ zločinu sám si ve svém šílenství vše přesně nepamatuje. Tato záhadnost možná pomáhala dodat nejznámějšímu Batmanovu záporákovi něco zajímavého. Film s Joaquinem Phoenixem v titulní roli však dost možná přinese mnohá překvapení.

Premiéra: 3. října 2019 | Trailer ZDE

Parazit

Černá komedie režiséra Bong Joon-hoa (Snowpiercer, Okja) sleduje chudou, ale mazanou čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Co se může stát, když se setkají dva tak odlišné světy? Originální dílo mistrovsky pracuje s prvky thrilleru, dramatu i satiry a přináší vtipný a nepředvídatelný divácký zážitek. Parazit byl oceněný Zlatou palmou a podle mnohých ohlasů se tak stal nejzábavnějším vítězem festivalu v Cannes od dob Pulp Fiction.

Premiéra: 3. října 2019 | Trailer ZDE

Blíženec

Blíženec je originální akční thriller s Willem Smithem v hlavní roli. Smith hraje Henryho Brogana, elitního nájemného zabijáka, pronásledovaného tajeným mladým vrahem, který dokáže předjímat jeho každý tah. Film režíruje oscarový režisér Ang Lee a produkuje renomovaný tvůrce akčních blockbusterů Jerry Bruckheimer. V dalších rolích se objeví Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen a Benedict Wong.

Premiéra: 10. října 2019 | Trailer ZDE

Zloba: Královna všeho zlého

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce.

Premiéra: 17. října 2019 | Trailer ZDE

Zombieland 2: Rána jistoty

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslinová a Emma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem Reesem a Paulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny.

Premiéra: 24. října 2019 | Trailer ZDE

Addamsova rodina

Legendární Addamsova rodina se vrací na plátna kin v netradiční animované podobě. Myslíte, že vaše rodina je divná? Zvažte to. Každá rodina je jiná, ale Addamsova rodina je úplně podivná. Jsou strašidelní. Jsou šílení. A stěhují se do nového domova. Nové zpracování strašidelné Addamsovy rodiny přichází od režisérů dospěláckého animáku Buchty a klobásy. Hlasy hlavním postavám propůjčili Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Oscar Isaac, nebo Allison Janney.

Premiéra: 31. října 2019 | Trailer ZDE

Terminátor: Temný osud

Po dni zúčtování přichází nový den. Linda Hamilton a Arnold Schwarzenegger se vrací ve svých ikonických rolích. Je to tak. Tim Miller z pozice režiséra a James Cameron jakožto producent se rozhodli naservírovat nám plnohodnotné pokračování druhého Terminátora, čímž vlastně budou všechny dosavadní filmy, jež po T2 následovaly tak nějak smazány.

Premiéra: 31. října 2019 | Trailer ZDE

Bitva u Midway

Po třech letech se na stříbrná plátna vrací Roland Emmerich. Německý specialista na americký patriotismus a velkolepou výpravu tentokrát ukazuje hrůzy 2. Světové války. Bitva u Midway byla jedna z rozhodujících námořních bitev druhé světové války, která proběhla mezi 3. a 7. červnem roku 1942.

Premiéra: 7. listopadu 2019 | Trailer ZDE

Doktor Spánek

Malý Danny dospěl a přes svá dobrá předsevzetí se vydal v otcových stopách alkoholismu a záchvatů zuřivosti. Nakonec se však pití dokáže vzdát, usadí se v malém poklidném městečku a začne pracovat v domově důchodců. Zvláštní duševní schopnosti, které mu do určité míry zůstaly, mu pomáhají poskytovat útěchu umírajícím. Pomocníkem je mu kočka, která umí předvídat budoucnost, a Dan se stane „doktorem Spánkem“. Nečekaně však naváže telepatické spojení s dvanáctiletou Abrou, která se na něj obrací se zoufalou prosbou o pomoc.

Premiéra: 14. listopadu 2019 | Trailer ZDE

Le Mans 66

Příběh snímku nás zavede do roku 1966 a na slavný závodní okruh v Le Mans. V té době si nikdo nemyslel, že by legenda jménem Ferrari měla prohrát. Ovšem britský řidič Ken Miles (Christian Bale) a inženýr a designér Carroll Shelby (Matt Damon) přišli s novým vozem, který jednou pro vždy změnil celý automobilový průmysl.

Premiéra: 14. listopadu 2019 | Trailer ZDE

Charlieho andílci

Elizabeth Banks režíruje novou generaci Andílků (Kristen Stewart, Naomi Scott a Elly Balinska), kteří pracují pro tajemného Charlese Townsenda. Charlieho Andílci se vždy starali o bezpečnost a zajišťovali investigativní služby soukromým klientům. Nyní agentura Townsend působí globálně a s nejchytřejšími, nejodvážnějšími a nejlépe vyškolenými ženami přijímá několik týmů Andílků vedených několika Bosleyi nejnáročnější úkoly po celém světě. Poté, co mladá systémová inženýrka poukáže na nebezpečnou technologii, jsou do akce povoláni Andílci, aby svými životy chránili životy nás všech.

Premiéra: 14. listopadu 2019 | Trailer ZDE

Ledové království 2

Elsa, Anna, Kristoff a Olaf tentokrát podnikají cestu do vzdáleného lesa, aby našli pravdu o starověkém tajemství svého království. Velké dobrodružství však přináší nebezpečí na každém rohu. Ledové království 2 natočili Chris Buck a Jennifer Lee a v původním znění uslyšíme opět Kristen Bell, Idinu Menzel nebo Jonathana Groffa.

Premiéra: 21. listopadu 2019 | Trailer ZDE

Na nože

Knives Out je moderně situovaná detektivka s klasickou zápletkou, v níž se hledá pachatel, okořeněná o Johnsonův jedinečný tvůrčí rukopis. Počin, ve kterém bude Craig řešit záhadu provedeného zločinu, se může pyšnit opravdu skvělým obsazením. Copak už jste někde viděli bok po boku Jamese Bonda, Captaina Ameriku a Generála Zoda?

Premiéra: 28. listopadu 2019 | Trailer ZDE