Chystá Marvel erkového Bladea s Wesleym Snipesem?

Něco se šušká. Komiksový gigant nám má údajně nadělit nový film s komiksovým zabijákem upírů; Bladem. Ten se dosud dočkal hned tří filmů a spolu se Spawnem jde o jednu z prvních černošských komiksových postav na plátně (bohužel trochu schovaných ve stínu oscarového Black Panthera). Nicméně – jak se to tedy má s novým krvavým dobrodružstvím?

Některé části Bladeovy trilogie jsou dnes považovány za kultovní. K režii jedné (konkrétně v pořadí druhé) z částí se kupříkladu dostal i režisér dalšího letos remakovaného komiksového počinu (řeč je samozřejmě o Hellboyovi, jehož nejnovější trailer si můžete pustit zde) – Guillermo del Toro.

Wesley Snipes v hlavní roli pak byl bezesporu jedním z největších filmových drsňáků, který se navíc komiksové předloze dosti podobal. Tudíž by jistě nový film ocenili fanoušci. Úspěch erkových filmů v čele s Deadpoolem a Loganem pak má za následek návrat dospělé drsnosti mezi popcornové filmy – právě chystaný Spawn s Jamiem Foxxem v hlavní roli by mohl vyprávět.

Okolo možnosti návratu upířího zabijáka na plátna kin je tak pochopitelně mnoho klepů, které – ač nepotvrzené, pochopitelně dávají na odiv otázku, proč vlastně ne? Mohli bychom tedy v blízké budoucnosti spatřit nového Bladea?

Ačkoli nic není oficiální, Marvel údajně po této možnosti pošilhává. A ač jsou to nepotvrzené zvěsti, zdá se, že R rated snímek s hlavní hvězdou série, která odstartovala v roce 1998, by skutečně mohl být na cestě! Ví se totiž, že Marvel má k dispozici scénář k filmu s Bladem, i když není jasné, kdo je jeho autorem.

Ústředním dějovým motivem příběhu by pak mělo být předání pochodně mladšímu nositeli. Podobně jako u Logana by tak i zde stárnoucí hrdina jistým způsobem trénoval svého mladšího nástupce. V případě Erica Brookse, tedy Bladea by to byla jeho dcera – pravděpodobně Fallon Grey, známá z komiksů.

Sice to vše jsou spekulace, a ať už je projekt tiše připravován, nebo se neuskuteční, je tu pár proměnných, které dohadům mohou dát za pravdu. Sám Wesley Snipes totiž vloni uvedl, že s Marvelem jedná hned o dvou filmových projektech s Bladem. Podle všeho by navíc mělo být možné i přes přechod studia Fox k Disneymu dále tvořit R rated snímky. Zdá se tak minimálně pravděpodobné, že nějakých dospělejších filmů se od Foxu, operujícího volně pod vedením Disneyho dočkáme…

Minimálně díky obrovskému úspěchu Deadpoola, který je nejvýdělečnějším erkovým snímkem všech dob. Disney má rád peníze. Tak proč to nezkusit i s Bladem?