Bude Stan Lee v Avengers 4?

Po smrti amerického komiksového scénáristy Stana Leeho vyvstala otázka, kterou si nejspíš (mimo jiné samozřejmě) kladou skoro všichni komiksoví fanoušci. A sice; jak to bude nyní a v budoucnu s Leem ve filmech?

Tato komiksová legenda, jejíž jméno a neopakovatelný vzhled jsou neodmyslitelně spjaté i s celým MCU (Marvel Cinematic Universe), kde se pravidelně objevoval v menších, většinou úsměvných cameo rolích, se jistě stala víc než jen oblíbeným prvkem komiksových marvelovek. A nejen v MCU, ale i dlouho předtím, než propojený filmový vesmír vůbec vznikl. Spolurežisér čtvrtých Avengers Joe Russo uvedl, jak to bude v případě pokračování megahitu Infinity War

Russo potvrdil, že Lee svou scénu pro Avengers 4 již natočil, takže o něj ve velkolepém spektáklu, který uzavře celých více než deset let budování velkolepého universa, rozhodně nepřijdeme. Tímto filmem bude rovněž ukončena celá Třetí fáze univerza. Takže alespoň jedno (díky CGI snad ne poslední) cameo slavného Stana „The Mana“ Leeho ještě dostaneme. Je navíc pravděpodobné (byť to zatím nebylo potvrzeno), že stihl ještě svůj výskyt v chystané Captain Marvel, jež bude uvedena ještě před Avengers.

A čím to? Dle toho, co režisér uvedl, Stan zpravidla natáčel více cameí pro různé filmy najednou. Respektive pokud měl natočit scénu kupříkladu pro film Ant-Man a Wasp, byl jeho denní rozvrh uzpůsoben tak, že byl posléze převezen na štáb, kde probíhalo natáčení jiného snímku z MCU, díky čemuž bylo možné, aby bylo během jednoho dne natočeno více scén najednou. Russo ještě řekl, že bylo úžasné mít jej na place a že byl slavný scénárista všemi zúčastněnými obdivován.

Stan Lee odešel na věčnost včera: 12. listopadu 2018 ve věku úctyhodných 95 let. Již za svého života se stal po právu legendou, mající podíl na vytvoření nejznámějších komiksových superhrdinů vůbec. Nu a když už byla řeč o Stanových cameích, proč si všechny dosavadní pěkně nepřipomenout v přiloženém videu? Užívejte a vzpomínejte. Excelsior!