PRVNÍ FOTO: Joaquin Phoenix jako Joker

Pro mne osobně je Jokerova chystaná sólovka asi nejočekávanějším projektem od DC. Zejména díky obsazení titulní role, kterou zde ztvární Joaquin Phoenix. Ale i z toho důvodu, že pokud se jedná o origin bledého prince zločinu, je prakticky nevyhnutelná inspirace kultovním Kameňákem, jedním z nejlepších a nejkultovnějších komiksů všech dob. A na prvních fotografiích a záběrech to vypadá opravdu zajímavě. Phoenixovi role perfektně sedí, což je už teď zřejmé…

A neodpustím si rýpnutí, že mnohem víc než Letovi. Nicméně tak či tak se snímek ještě může vyvrbit jakkoli. Pokud se ovšem takovýto film nepovede, tak už nevím čím jiným by nám mělo DC vyrazit dech. I díky hercům (v jedné z významných rolí, co budou hrát prim v proměně v Jokera se představí i Robert De Niro) a produkci, kterou si vzal na starost Martin Scorsese, bych se ale propadáku opravdu nebál.

Hlavní hrdina snímku bude vystupovat pod jménem Arthur Fleck. Půjde o poněkud netradiční superhrdinský film v tom smyslu, že se bude jednat spíš o nízkorozpočtovou „charakterovou studii.“ Ostatně fakta, že na prvních záběrech a fotografiích vidíme hlavního protagonistu „v civilu,“ spolu s prohlášeními o nižším rozpočtu to potvrzují.

Na videu a fotkách je jasně vidět konfrontace budoucího Jokera s pouličním klaunem, zakončená Jokerovým typicky maniakálním úsměvem. Detaily ohledně zápletky jsou zatím drženy pod pokličkou. Název momentálně daný není, projekt je v tuto chvíli titulován pouze jako Joker. Nicméně ví se, že by měl být zasazen do osmdesátých let v Gothamu. Režie se ujme Todd Phillips (Pařba ve Vegas, Týpci a zbraně). Na scénáři se s ním podílel Scott Silver (Fighter, 8. míle). Hovořilo se v poslední době i o tom, že ve filmu by se měla údajně objevit Jokerova matka.

Snímek má premiéru 4. října 2019.