Robert De Niro v Jokerově originu?

Warner Bros. chystají hned dva filmy s Jokerem. Jeden bude navazovat na Suicide Squad a zahraje si v něm tedy Jared Leto. Druhý bude právě gangsterkou o tom, jak se Joker stal tím, kým je. Zda bude děj kopírovat kultovní Mooreův Kameňák, je otázkou. Nicméně bledého prince zločinu města Gotham si zde zahraje Joaquin Phoenix. Film vznikne pod produkčním dohledem Martina Scorseseho. Okolo dalšího obsazení bylo nějakou dobu ticho. Nicméně nyní to vypadá, že komiksový snímek, který má obrovský potenciál, obohatí velká herecká hvězda…

Projekt jako takový byl zatím ve fázích příprav, nicméně nyní už je to oficiální. A právě s Robertem De Nirem probíhají pohovory. O jeho obsazení do filmu už se nějakou dobu mluvilo. Patrně realizaci pomáhá jeho (již několikátá) spolupráce se Scorsesem, momentálně na filmu Irishman. Pokud vše dobře dopadne a De Niro se k účasti na filmu podepíše, bude to jeden z nejzajímavějších projektů. Snímek o vzniku jednoho z největších záporáků na poli komiksu a popkultury obecně by měl jít do kin v běhu roku 2019.

Detaily ohledně zápletky jsou zatím drženy pod pokličkou. Název momentálně daný není, projekt je v tuto chvíli titulován pouze jako Joker. Nicméně ví se, že by měl být zasazen do osmdesátých let v Gothamu. Režie se ujme Todd Phillips (Pařba ve Vegas, Týpci a zbraně). Na scénáři se s ním podílel Scott Silver (Fighter, 8. míle). Hovořilo se v poslední době i o tom, že ve filmu by se měla údajně objevit Jokerova matka.

Robert De Niro by pak měl ztvárnit roli televizního moderátora noční talk show, jménem Murray Franklin, jenž by měl hrát klíčovou roli v proměně Phoenixova charakteru v legendárního zločince. Tento origin (s poměrně nízkým rozpočtem ve výši 55 miliónů dolarů) se pak bude odehrávat mimo hlavní kontinuitu universa, od Comic-Conu oficiálně titulovaného jako Worlds of DC. Z toho důvodu tedy mohou vzniknout i snímky, v nichž bude figurovat Letův Joker.

Snímek o Jokerově originu má stanovenou premiéru na 4. října 2019.