The Batman založený na Roku jedna?

Maskovaný hrdina chránící Gotham dostane další možnost ukázat na stříbrných plátnech, proč je nejpopulárnější postavou z komiksové stáje DC. Nyní prosákly na svět informace, o čem by jeho další příběhy mohly být.

Nejnovější filmové vyprávění o Temném rytíři nesoucí prozatím název The Batman dorazí do kin v roce 2020, ale už nyní o něm pár věcí víme. Když Ben Affleck odstoupil z postu režiséra, nahradil ho Matt Reeves. Ten stál za posledníma dvěma díly obnovené Planety opicÚsvit planety opic a Válka o planetu opic. Zde dokázal, že mu není cizí střídání akce a komornějších momentů zaměřujících se na vnitřní prožitky a motivace postav. A to by mohlo fungovat i u Bruce Waynea. Gothamský drsňák je pořádně depresivní chlápek, který však nedává své vnitřní démony moc na odiv. Smrt jeho rodičů zná každý, ale maskovaný hrdina skrývá toho mnohem více.

Vrabci na střeše si totiž povídají, že by mohlo dojit na adaptaci Roku jedna od Franka Millera. Jak už název napovídá, zde se zaměřil legendární komiksový tvůrce na počátky Batmana. Ten zde podniká první kroky proti zločinu a jakožto mladý a nezkušený samozvaný bojovník proti padouchům zde dělá mnoho chyb. Nicméně v čem tato noirová detektivka vyniká, je to, že Bruce Wayne tu vlastně ani není hlavním hrdinou. Tím je Jim Gordon, zde rovněž teprve na samém počátku své gothamské kariéry.

Rok jedna je nejen v komiksovém světě pojem. O tom svědčí i to, že jej chtěl na stříbrná plátna převést Darren Aronofsky, leč jeho snahy neslavily úspěch. O projektu ale stále koluje řada nepotvrzených drbů. Údajně se měl Reeves sejít s Jakem Gyllenhallem a Jackem Hudsonem, kteří měli prý podle všeho o roli ikonického ochránce všech nevinných zájem. Ovšem to bylo záhy vyvráceno a zůstalo jen u spekulací. Kromě režiséra, který se zhostí i scénáře, víme, že The Batman bude součástí DCEU a lze v něm očekávat camea ostatních kamarádů s filmového DC světa. Na další novinky si budeme muset počkat.