George Clooney je nejlépe placeným hercem letošního roku

Víte, jak moc se liší platy herců a hereček? Uběhl nám týden od zveřejnění seznamu nejlépe placených hereček a časopis Forbes právě zveřejnil seznam nejlépe placených herců roku 2018. První příčku obsadil George Clooney, přestože si za poslední rok nezahrál v žádném filmu, ale pouze v reklamě. Jak je to možné?

George Clooney, kterého každý zná z Dannyho parťáků, si přišel na neuvěřitelných 239 milionů dolarů, což je suma, kterou nepřekonalo ani deset nejlépe placených hereček dohromady. K tomuto balíku mu však nepomohl žádný herecký výkon, ale prodej společnosti Tequila Casamigos, díky níž si přišel na slušných 233 milionů dolarů. Ke zbylým 6 milionům dolarů mu pomohla zejména režie filmu Suburbicon: Temné předměstí a role v reklamě Nespresso.

Na druhé příčce se umístil Dwayne Johnson, kterého si každý vybaví z filmů Škorpion, Vítejte v džungli nebo Kráčející skála. K příjmu 124 milionů dolarů mu nejvíce dopomohl film Jumanji: Vítejte v džungli a jeho sociální sítě.

Třetí místo obsadil s 81 miliony dolarů herec Robert Downey Jr., známý jako Iron Man a Sherlock Holmes. Zajímavostí je, že si Downey za pár minut ve filmu Spider-Man: Homecoming přišel na 15 milionů dolarů, které Julia Roberts nevydělala za celý rok. O tom, že platy herců jsou na vyšší úrovni, svědčí i skutečnost, že by se do desítky nejlépe placených herců dostala pouze Scarlett Johansson se 40,5 miliony dolarů.

Žebříček nejlépe placených herců roku 2018 podle Forbes je následující:

1. místo: George Clooney – 239 milionů dolarů
2. místo: Dwayne Johnson – 124 milionů dolarů
3. místo: Robert Downey Jr. – 81 milionů dolarů
4. místo: Chris Hemsworth – 64,5 milionů dolarů
5. místo: Jackie Chan – 45,5 milionů dolarů
6. místo: Will Smith – 42 milionů dolarů
7. místo: Akshay Kumar – 40,5 milionů dolarů
8. místo: Adam Sandler – 39,5 milionu dolarů
9. místo: Salman Khan – 38,5 milionů dolarů
10. místo: Chris Evans – 34 milionů dolarů

Na pátém místě, stejně jako loni, se umístil Jackie Chan. Tento hongkongský herec se v roce 2017 objevil v 6 filmech, mezi které patří například Bleeding Steel nebo The Foreigner, kde ztvárnil hlavní roli po boku Pierce Brosnana. Jackie Chan mimo jiné vlastní řadu kin a příští rok oslaví již 65 let.

V žebříčku nejlépe placených herců se také opět objevili indičtí herci Akshay Kumar a Salman Khan, kteří tak ukazují, že v Indii je film velice populární. Oba dva se řadí v Bollywoodu mezi hereckou špičku. Naproti tomu se letos do žebříčku nedostala taková jména jako Tom Cruise či Vin Diesel.

Který herec je váš nejoblíbenější? Umístil se v seznamu? Dejte mi vědět do komentářů.