Scarlett Johansson je nejlépe placenou herečkou letošního roku

Časopis Forbes právě zveřejnil seznam nejlépe placených hereček roku 2018, ve kterém první příčku obsadila herečka Scarlett Johansson. Sesadila tak z první pozice herečku Emmu Stone, která se letos do první desítky vůbec nedostala. A na jakou sumičku si Scarlett Johansson vlastně přišla?

Velká hvězda současnosti Scarlett Johansson, která obsadila první příčku, si přišla na neuvěřitelných 40,5 milionů dolarů. K této sumě jí jednoznačně pomohla role ve filmu Avengers: Infinity War. Druhé místo obsadila Angelina Jolie, která nyní natáčí film Maleficent 2. Pomyslnou příčku vítězů uzavřela na třetím místě Jennifer Aniston.

Žebříček nejlépe placených hereček roku 2018 podle Forbes je následující:

1. místo: Scarlett Johansson – 40,5 milionů dolarů
2. místo: Angelina Jolie – 28 milionů dolarů
3. místo: Jennifer Aniston – 19,5 milionů dolarů
4. místo: Jennifer Lawrence – 18 milionů dolarů
5. místo: Reese Witherspoon – 16,5 milionů dolarů
6. místo: Mila Kunis – 16 milionů dolarů
7. místo: Julia Roberts – 13 milionů dolarů
8. místo: Cate Blanchett – 12,5 milionu dolarů
9. místo: Melissa McCarthy – 12 milionů dolarů
10. místo: Gal Gadot – 10 milionů dolarů

Bývalá šampionka Jennifer Lawrence, která si získala celosvětovou popularitu rolí Katniss Everdeen v sérii Hunger Games, se tentokrát umístila až na čtvrté pozici. Melissa McCarthy, kterou nejvíce proslavila role kuchařky Sookie v seriálu Gilmorova děvčata, se posunula ze čtvrté pozice až na devátou příčku. Do podvědomí se jistě také dostala svými rolemi ve filmech Tammy, Centrální inteligence a Špion, který se v roce 2020 dočká pokračování.

Melissa McCarthy ve filmu Špión.

Dlouhodobě se v žebříčku nejlépe placených hereček drží také Julia Roberts, která v loňském roce oslavila své padesátiny a potvrzuje tak, že nepatří do starého železa. Jediným novým přírůstkem, jejíž jméno se objevilo v seznamu poprvé, je izraelská herečka Gal Gadot, známá především z filmu Wonder Woman.

Gal Gadot jako Wonder Woman.

Která z nejlépe placených hereček je Vaše oblíbená? Za mě je to jednoznačně Melissa McCarthy, jejíž komedie mají šťávu. Chtěli byste vidět v žebříčku i jinou herečku? Dejte vědět do komentářů.