Občanská válka smetla americká kina a boří rekordy. Godzilla a Kong se museli poklonit

Zdroj: A24

Nejdražší film společnosti A24 splnil očekávání. Občanská válka se umístila na prvním místě víkendového žebříčku tržeb a zároveň překonala premiérový rekord tohoto studia. Zda to však bude stačit na to, aby byl film považován za kasovní úspěch, prozradí až jeho uvedení ve zbytku světa.

Občanská válka má za sebou první víkend v amerických kinech a na mezinárodní trhy se teprve chystá. Snímek s padesátimilionovým rozpočtem nakonec utržil 25, 7 milionů dolarů a stal se tak nejúspěšnějším filmem v historii studia A24. Překonal i Děsivé dědictví z roku 2018, kterému se podařilo otevřít za 13, 5 milionů.

Čtěte také: Zvrácená apokalyptická odysea. Fallout vyniká jako videoherní adaptace i samostatný seriál

Film Alexe Garlanda sesadil z trůnu týmovku Godzilly a Konga, která zaznamenala hrozivý propad o 50 % oproti předchozímu týdnu. I tak pokračování z MonsterVerse míří za celosvětovou půlmiliardou a snímek Adama Wingarda rozhodně ještě neřekl poslední slovo. Noví Krotitelé duchů se musejí spokojit se třetí příčkou a pouhými pěti miliony k dobru. Jejich výsledky jsou zatím rozpačité a o kasovním úspěchu zatím nemůže být ani řeč.

Občanská válka nás vtáhne do světa nebezpečně blízkého realitě, kde každá noc může být naše poslední. To však nebrání čtveřici hlavních hrdinů přiblížit se k centru konfliktu, aby ho lépe pochopili, poznali a mohli o něm mluvit. Jak s nimi cestujeme, pociťujeme peklo války na vlastní kůži. Občanská válka to dělá jedinečným, místy brutálním a místy docela nenápadným způsobem.

Kompletní víkendové tržby jsou na webu Box Office Mojo.

Zdroj: A24