Nebezpečně blízko realitě. Strhující Občanská válka se ve finálním traileru chlubí nadšenou kritikou

Zdroj: A24

Alex Garland (Ex Machina, Anihilace) se vrací do kin se svým novým filmem. Ten se odehrává v Americe blízké budoucnosti a jeho ústředním tématem je občanská válka, která rozdělila Spojené státy. Společnost A24 uvedla finální trailer chlubící se nadšenou kritikou.

Ve filmu Občanská válka se Spojené státy se ocitly na pokraji kolapsu. Prezident vyzývá občany k boji proti floridské alianci a západním mocnostem Texasu a Kalifornie. Válečná fotografka Lee (Kirsten Dunst) se se skupinou novinářů pokouší dostat do Washingtonu, epicentra dramatických událostí, aby s prezidentem udělala poslední rozhovor. Na této misi ji doprovází ambiciózní, ale nezkušená novinářka Jessie (Cailee Spaeny). Lee se i přes počáteční nechuť stane její mentorkou.

Čtěte také: Druhá Duna bude brzy online. Známe její přesné datum uvedení na VOD

Podle prvních ohlasů nás Garlandův film rychle vtáhne do světa nebezpečně blízkého realitě, kde každá noc může být naše poslední. To však nebrání čtveřici hlavních hrdinů přiblížit se k centru konfliktu, aby ho lépe pochopili, poznali a mohli o něm mluvit. Jak s nimi cestujeme, pociťujeme peklo války na vlastní kůži. Občanská válka to dělá jedinečným, místy brutálním a místy docela nenápadným způsobem.

Občanská válka má premiéru v kinech 18. dubna.

Zdroj: A24