Svět teď potřebuje lásku. V traileru druhého Jokera přeskočí jiskra mezi Arthurem a Harley Quinn

Zdroj: Warner Bros.

Klaunský princ zločinu a Harley Quinn vám chtějí říct, že svět teď potřebuje… lásku. Po krátkém teaseru ze sítě X se Joker v podání Joaquina Phoenixe vrací ve dvouminutovém traileru ke snímku Joker: Folie à Deux.

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se po událostech prvního filmu nachází ve věznici Arkham, která vypadá jako osamělé, bezútěšné místo. V Arthurových očích se však objeví naděje, když se setká se spoluvězeňkyní Harleen Quinzel (Lady Gaga).

V roce 2019 film Joker doslova rozbil bank, když v pokladnách kin utržil více než miliardu dolarů a získal si oblibu u diváků. Film režiséra Todda Phillipse ocenili nejen fanoušci DC, ale i kritici – temný příběh Arthura Flecka byl oceněn dvěma Oscary: za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli (Joaquin Phoenix) a nejlepší původní hudbu (Hildur Guðnadóttir).

Čtěte také: Duna 3 je oficiálně na cestě! Režisér Villeneuve ale nejprve natočí odpověď na Oppenheimera

Joker 2 se bude od prvního dílu výrazně lišit, protože tentokrát se titulní postavě postaví do cesty jeho milovaná Harley Quinn (Harleen Frances Quinzel). V této roli se představí Lady Gaga a jak prozradily první reakce na film (a koneckonců i první upoutávka), bude se hodně zpívat.

Podle zdrojů Variety bude Joker: Folie à deux takzvaným jukeboxovým muzikálem. To znamená, že se tvůrci filmu rozhodli reinterpretovat známé a oblíbené hity. Má jich být nejméně 15, včetně písně „That’s Entertainment“ z muzikálu „Everybody on Stage“. Minimálně dvě písně ale mají být originálního rázu.

Teaser na Trailer

Joker v podání Joaquina Phoenixe možná strčí do kapsy všechny ostatní filmové představitele této role. Jeho největší devizou je paradoxně i to, co z něj dělá tak dobrý film, že není příliš komiksový. Je tragikomedií jednoho pohnutého osudu bezvýznamného, nemocného člověka, který se dostane do epicentra velkých událostí.

Pokračování Jokera přichází od tvůrců původního filmu. Režíruje Todd Phillips, hudbu skládá Hildur Guðnadóttir a o kameru se stará Lawrence Sher. V hlavních a vedlejších rolích hrají Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Zazie Beetz, Brendan Gleeson nebo Catherine Keener.

Joker se vrátí na plátna kin 3. října.

Zdroj: Warner Bros.