Joker 2 má za sebou testovací projekci! Tvůrci filmu prý učinili zatraceně geniální rozhodnutí

Zdroj: Warner Bros.

Pokud se na druhého Jokera těšíte víc než na nový DC vesmír Jamese Gunna, máme pro vás dobrou zprávu. Joker: Folie à Deux má za sebou první testovací projekci, podle které nás čeká nejen skvělé pokračování, ale velmi zajímavý avantgardní počin založený na riskantních produkčních rozhodnutích.

Joker z roku 2019 zaznamenal obrovský úspěch. Joaquin Phoenix si za titulní roli odnesl Oscara a jeho tvůrcům, kteří při přípravě pokračování dostali naprostou volnost, se dostalo zaslouženého uznání. Přestože postprodukční práce na druhém filmu stále probíhají, pracovní verze již byla předvedena testovacímu publiku.

Čtěte také: Našel se nový James Bond? Známému herci byla předložena nabídka

„Film je nesmírně krvavý, chaotický, násilný, surrealistický a přesto nějakým zázrakem věrný předloze,“ stojí v jedné z prvních recenzí projektu. „Gaga a Joaquin jsou herecky na stejné úrovni.“

„Muzikálové prvky nejsou prezentovány běžným způsobem. Samozřejmě se zpívá, ale funguje to jinak. Velmi riskantní rozhodnutí, ale zatraceně geniální. Celkově se film snaží o vyváženost, aby zaujal jak kritiky, tak širokou veřejnost,“ dodává autor příspěvku na síti X.

Joker 2 nabídne kus poctivé filmařiny

Další účastník projekce tvrdí, že postava, kterou hraje Lady Gaga (Harley Quinn), je nejen ústřední pro děj filmu, ale v některých ohledech předčí samotného Jokera. Očekávat můžeme také představení dalších postav z komiksů DC.

„Objeví se zde několik známých postav. Vzhledem k tomu, že se film odehrává mimo hlavní vesmír DC, očekávejte změny v mytologii tohoto světa.“ Písně v podání herců jsou kombinací klasických muzikálových písní a zcela nových skladeb (předchozí zvěsti hovořily o inspiraci tvorbou Lizy Minelli).

Některé části jsou prý chaotické a surrealistické z dobrého důvodu, přičemž jedna sekvence je dokonce černobílá. Ne vždy přitom jde o sny nebo halucinace. Film je také velmi politický, jak se od snímku o Jokerovi dá očekávat.

Kompletní hodnocení si můžete rozkliknout v následujícím příspěvku.

Film režiséra Todda Phillipse bude mít premiéru v českých kinech 3. října tohoto roku. Kromě ústředního dua se v něm představí také Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener nebo Harry Lawtey.