Duna 3 je oficiálně na cestě! Režisér Villeneuve ale nejprve natočí odpověď na Oppenheimera

Zdroj: Warner Bros.

Společnost Legendary rozptýlila veškeré zbývající pochybnosti o výrobě třetího filmu ze série Duna. Snímek vznikne a na režisérské křeslo opět usedne Denis Villeneuve. Než se tak ale stane, kanadský režisér natočí odpověď na Nolanova Oppenheimera, film o následcích jaderné války. S informacemi přišel web Variety.

Kvůli rozsáhlosti předlohy musela být filmová adaptace prvního románu Franka Herberta rozdělena do dvou filmů čítajících dohromady pět a půl hodiny. Třetí díl bude pravděpodobně přímým pokračováním, a bude tedy vyprávět události z knihy Spasitel Duny. Její děj se soustředí na úpadek vlády Paula Atreida a korunuje jeho příběh.

Čtěte také: Jaderná zkáza, praktické efekty a mutanti na každém kroku. Fallout ohromuje novými upoutávkami

Druhá část Duny je prozatím nejúspěšnějším filmem toho roku a oznámení třetího dílu tak bylo jen otázkou času. Film boduje mezi kritiky a navíc už v kinech utržil přes 630 milionů dolarů, o třetinu víc, než v roce 2021 první díl (Warneři ho v době covidu uvedli rovnou i na HBO Max).

Ještě před třetí Dunou se ale Denis Villeneuve vydá do atomových vod, které v loňském roce prozkoumal už Christopher Nolan. Opět s Legendary Pictures totiž připravuje adaptaci teprve v březnu uvedené knihy Nuclear War: A Scenario, která se okamžitě stala americkým bestsellerem. Jde o literaturu faktu, která na základě rozhovorů s odborníky řeší, co by se dělo v případě jaderného konfliktu.