Jaderná zkáza, praktické efekty a mutanti na každém kroku. Fallout ohromuje novými upoutávkami

Zdroj: Prime Video

Už příští týden uvede Prime Video kompletní první řadu očekávaného postapokalyptického seriálu Fallout založeného na stejnojmenné videoherní sérii. V podobě malého předkrmu nyní přichází trojice upoutávek, které nás zavedou do světa po jaderné zkáze, kde číhá nebezpečí na každém kroku.

Fallout je videoherní série postapokalyptických RPG her, za níž stojí Interplay Entertainment. Odehrává se v 21., 22. a 23. století a její atompunkové retrofuturistické prostředí a výtvarné zpracování jsou ovlivněny poválečnou kulturou Spojených států 50. let 20. století, v níž se snoubí naděje na přísliby technologie a číhající strach z jaderné zkázy.

Čtěte také: Na Netflix se vrátila inteligentní sci-fi, která nás před lety ohromila. Nezestárla ani o den

Seriál přichází od tvůrce Westworldu Jonathana Nolana (bratr slavnějšího Christophera), scénáristky Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Grahama Wagnera (americký Kancl). Odehrává se v postapokalyptickém Los Angeles, kde občané po jaderném holokaustu přežívají v podzemních bunkrech, aby se ochránili před radiací, mutanty a násilníky. Příběh začíná ve Vaultu 33, jednom z bunkrů, který je významným dějištěm videoher.

Všech osm epizod uvede Prime Video 11. dubna.

Zdroj: Prime Video