Denně riskují život a nikdo je nezná. Režisér Johna Wicka a Keanu Reeves nás zvou do světa kaskadérů

Zdroj: Lionsgate

Kaskadéři jsou nedílnou součástí Hollywoodu. Ne vždy plně doceněná profese se v posledních letech dočkala mnohem vyššího zájmu a lví podíl na tom má režisér a bývalý kaskadér David Leitch. Právě o něm a jeho produkčním týmu vypráví nový dokumentární seriál Action, v němž se podíváme do zákulisí Kaskadéra a dalších filmů, včetně Johna Wicka s Keanu Reevesem.

Dokumentární seriál Action nás zavede mezi členy kaskadérského týmu 87North a odhalí příběhy obyčejných lidí, které přitahuje svět akčních sportů, bojových umění, motokrosu a dalších disciplín. Diváci také nahlédnou pod pokličku filmu Kaskadér, který má premiéru v kinech na začátku května. Tento seriál je oslavou kaskadérů v Hollywoodu a zároveň milostným dopisem všem, kteří nasazují své životy, aby nám přinesli ty nejnezapomenutelnější filmové scény.

Čtěte také: Je vtípek na adresu Deppa a Heard za hranou? Kaskadér s Goslingem za něj schytává ostrou kritiku

Borci z 87North stojí za celou řadou akčních filmů z dílen Lionsgate, Universal nebo Netflixu. Zakladatel tohoto studia, bývalý kaskadér a nyní úspěšný režisér, David Leitch, se svým týmem natočil kompletní sérii Johna Wicka, Atomic Blonde i Bullet Train. Největší výzvu ale představoval do kin blížící se Kaskadér. Nejen kvůli rekordnímu rozpočtu (125 milionů dolarů), ale také proto, že v něm došlo k pokoření osmnáct let staré rekordu v počtu otoček auta ve vzduchu.

Minisérie z dílny Peacocku startuje 26. května. O uvedení na SkyShowtime, případně jiné streamovací službě dostupné v Česku, zatím nemáme žádné informace.