Je vtípek na adresu Deppa a Heard za hranou? Kaskadér s Goslingem za něj schytává ostrou kritiku

Zdroj: Universal Pictures

Kaskadér s Goslingem a Blunt se přiřítí na plátna kin zkraje května. Film režiséra Davida Leitche se pyšní velmi přívětivými ohlasy z texaského festivalu SXSW a má tak zaděláno na to, aby se stal velkým jarním hitem. Jak ale upozorňuje britský server The Independent, vadou na kráse se ukazuje být zakomponovaný žertík na adresu Johnnyho Deppa a Amber Heard.

O domácím násilí a soudním vyrovnání bývalého hollywoodského páru jste určitě slyšeli. Vznikl o tom dokument na Netflixu a dokonce také hrané béčko Hot Take: The Depp/Heard Trial. Případ se stal jednou z nejsledovanějších událostí roku 2022 a přinesl spoustu šokujících odhalení a křivých výpovědí.

Čtěte také: Na párty Channinga Tatuma umírají hosté. Thriller plný nečekaných zvratů v první upoutávce

Velké pozdvižení na sociálních sítích nyní vyvolává právě Kaskadér, ve kterém údajně postava herečky Hannah Waddingham pronese větu: „Vypadá to tu, jako by tu právě byli Amber a Johnny.“ Scéna se odehrává v karavanu, ve kterém zrovna proběhla rvačka a žádná z věcí nezůstala na svém místě. Většina diváků by se asi jen pousmála a šla dál, jenže jiní to vidí úplně jinak.

Je tento malý žertík za hranicí přijatelnosti? Očividně si to myslí někteří diskutující na sociálních sítích a někteří z nich dokonce vyzývají k bojkotu filmu. Vtipy založené na domácím násilí jsou prý nepřípustné a v roce 2024 nemají na plátnech kin co dělat.

„Kaskadér byl velmi zábavný, dokud do něj scénáristé nevložili vtip o Johnnu Deppovi a Amber Heard,“ zní sociální sítí X (dříve Twitter). „Bojkotujte tento propadák,“ zní z druhé strany. „Nesmírně trapné, pokud je to pravda. Co z toho mají?“ „Kaskadér byl zábavný dokud nepřišel ten divný vtip,“ napsala editorka webu Little White Lies. „Je rok 2024 a akční komedie mají vtipy o domácím násilí,“ dodala v dalším příspěvku. „Hanba pro všechny zúčastněné,“ sdílí znechucení další divačka.

Hlavním hrdinou snímku je kaskadér v podání Goslinga, který má léta slávy definitivně za sebou. Dostane však ještě jednu šanci se prosadit – má být dublérem populárního herce v nadcházejícím, vysoce prestižním filmu. Potíž je v tom, že režii filmu má na starosti jeho bývalá přítelkyně (Blunt), a jako by to nestačilo, hlavní hvězda beze stopy zmizí.

Kaskadér je nový film Davida Leitche, který sám začínal svou kariéru v Hollywoodu jako kaskadér. Podle jeho slov má být tento snímek oslavou často podceňované profese. Důkazem je překonání osmnáct let starého rekordu v počtu otoček auta ve vzduchu. Na účet si ho připsal Logan Holladay.

Premiéra v kinech proběhne 2. května.

Zdroj: Universal Pictures