Goslingův akční film sbírá nadšené recenze! Kaskadér v něm pokořil 18 let starý rekord

Zdroj: Universal Pictures

Ryan Gosling a Emily Blunt loni zazářili ve filmech Barbie a Oppenheimer a nyní spojí síly v akční komedii Kaskadér, která slibuje být jedním z největších hitů nadcházejícího léta. Film režiséra Davida Leitche (John Wick) bude mít premiéru až za několik týdnů, už nyní ale má za sebou první projekce a kritici jsou nadšení.

Hlavním hrdinou snímku je kaskadér v podání Goslinga, který má léta slávy definitivně za sebou. Dostane však ještě jednu šanci se prosadit – má být dublérem populárního herce v nadcházejícím, vysoce prestižním filmu. Potíž je v tom, že režii filmu má na starosti jeho bývalá přítelkyně (Blunt), a jako by to nestačilo, hlavní hvězda beze stopy zmizí.

Čtěte také: Henry Cavill ve třetím Deadpoolovi? Neuvěříte, jakou postavu má údajně ztvárnit

Kaskadér debutoval na aktuálně probíhajícím festivalu SXSW v Texasu a zatím sbírá nadšené recenze. Na Rotten Tomatoes má v tuto chvíli 87 procent pozitivních recenzí (z jednatřiceti) a pyšní se hodnocením 7,8/10. Kritici chválí především akční tempo, humor a hlavní herecké duo.

Přesně tak to vidí i Perri Nemiroff ze serveru Collider, který tuto akční podívanou označil za „dobře natočenou“ a pochválil kouzlo, které vytváří samotný film a jeho hvězdy. „Od začátku až do konce sledování filmu The Fall Guy jsem měl na tváři opravdu široký úsměv. Je to mimořádně dobře natočený akční film, který po celých 125 minut sršel energií a šarmem.“

Stejného názoru je Adrian Horton z deníku The Guardian, který filmu udělil hodnocení 4/5 a pochválil chemii a bláznivé kaskadérské kousky. „Dvě hodiny vtípků s dokonalým načasováním, dvě skutečné filmové hvězdy s výraznou chemií, několik odkazů na tento byznys a samozřejmě spousta bláznivých kaskadérských kousků.“

David Fear z Rolling Stone uvedl, že The Fall Guy zpočátku působí jako každý jiný akční film… dokud se neobjevili Ryan Gosling a Emily Blunt. „The Fall Guy působí dojmem, že je k nerozeznání od desítek jiných akčních filmů. A pak spolu Gosling a Blunt začnou flirtovat, hádat se a slovně se napadat a vy máte pocit, že se vznášíte centimetr nad sedadlem.“

Překonání kaskadérského rekordu

Kaskadér je nový film Davida Leitche, který sám začínal svou kariéru v Hollywoodu jako kaskadér. Podle jeho slov má být tento snímek oslavou často podceňované profese. Důkazem je překonání osmnáct let starého rekordu v počtu otoček auta ve vzduchu. Na účet si ho připsal Logan Holladay.

Dublér zastupující Goslinga v těch nejnáročnějších a nejnebezpečnějších scénách, otočil auto ve vzduchu hned osm a půl krát, čímž překonal Adama Kirleyho při natáčení bondovky Casino Royale (7 otoček). Navíc se mu to podařilo bez použití rampy a během jednoho jediného ostrého pokusu. „Byl to neskutečný okamžik a jsem neuvěřitelně hrdý na to, čeho tým dosáhl,“ prozradil Logan Holladay.

V českých kinech uvidíme Kaskadéra od 2. května.

Zdroj: Universal Pictures