Na čí straně stojíte vy? Návrat Rodu draka ve dvou epických trailerech

Zdroj: HBO

Hra o trůny v Západozemí se dosud odehrávala s meči a draky. Dnes ale byla do boje použita nová zbraň. Dvojice trailerů, které z různých úhlů pohledu představují druhou řadu seriálu Rod draka. První z nich je vyprávěn z perspektivy Aegona, zatímco ten druhý z pohledu Rhaenyry. Na které straně stojíte vy?

Finále první řady skončilo smrtí malého Luceryse, které otřáslo královstvím a odstartovalo občanskou válku Targaryenů známou jako Tanec draků. S tímto epickým vyústěním však přišlo i děsivé zjištění, že se seriál vrátí na obrazovky až v létě roku 2024, necelé dva roky po poslední, desáté epizodě.

Čtěte také: Mistrovské dílo nebo průměrná adaptace? Sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny viděli zahraniční kritici

Západozemí je v současnosti na pokraji krvavé občanské války, v níž o vliv bojuje Zelená rada podporující krále Aegona a Černá rada královny Rhaenyry. Každá ze stran si nárokuje právo na Železný trůn.

Rod draka se odehrává 200 let před událostmi Hry o trůny, a zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Seriál vychází z románu George R.R. Martina Oheň a krev z roku 2018.

Druhá řada Rodu draka bude mít premiéru na HBO Max 16. června.

Black Trailer

Green Trailer

Zdroj: HBO