Rod draka: Prequel ke Hře o trůny se vytasil s prvním trailerem!

Foto: HBO Max

I po zklamání, jakým bylo finále poslední řady Hry o trůny se jistě nejeden fanoušek velkolepého fantasy hitu opatrně těší na jeho spin-off. Jedná se o prequel, který co do příběhu čerpá z knihy George R. R. Martina, jež u nás vyšla v roce 2019 pod názvem Oheň a krev. Historie rodu Targaryenů se nám představuje v první upoutávce. A nutno říci, že vypadá naprosto skvěle!

Výborné obsazení, hudba, draci, intriky. To vše a mnohem víc vidíme v prvním traileru na fantasy, odehrávající se pěkných pár desítek let před událostmi Hry o trůny. A už teď to vypadá, že dnes už kultovní seriál, jehož ukončení po sobě zanechalo hořkou pachuť (jakož i doteď nevyplněné místo), by mohl dostat víc než právoplatného nástupce. Ten se o výsadní místo na poli vysokorozpočtových fantasy seriálů popere s chystanými Prsteny moci od Amazonu.

Staletí před událostmi líčenými ve Hře o trůny se rod Targaryenů – ti jediní z dračích pánů, kteří unikli Zkáze Valyrie – usídlil na Dračím kameni. Příběh Ohně a krve začíná u legendárního Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes generace Targaryenů bojujících o tento neblaze proslulý symbol, až po občanskou válku, která jejich dynastii téměř zničila. Co se doopravdy dělo během Tance draků? Proč bylo tak smrtelně nebezpečné vypravit se do Valyrie po Zkáze? Odkud pocházejí dračí vejce, která dostala Daenerys? Do tohoto příběhu jsme mohli letmo nahlédnout už v knihách, jako byl Svět ledu a ohně, ale teprve nyní se před námi spletitá historie Targaryenů odhaluje do posledního detailu.“ (citace z anotace knihy Oheň a krev, Argo, 2019)

Showrunnerem seriálu je Ryan J. Condal. V hlavních a vedlejších rolích se představí Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey, Ryan Corr, Jefferson Hall, Graham McTavish, Matthew Needham, Bill Paterson, a další. 

Rod draka startuje od 21. srpna na HBO MAX.

Foto: HBO Max