Stařík ze Hry na oliheň byl shledán vinným ze sexuálního napadení

Zdroj: Netflix

Oh Yeong-su, který získal Zlatý glóbus za svůj výkon v seriálu Hra na oliheň, byl v pátek jihokorejským soudem shledán vinným ze dvojnásobného sexuálního napadení. Herec již oznámil, že se proti rozsudku odvolá.

Devětasedmdesátiletý Oh si musí odpykat osmiměsíční podmíněný trest a absolvovat 40 hodin kurzů o sexuálním násilí. Oh obvinění popřel a podle deníku Times v pátek řekl, že se proti rozsudku hodlá odvolat. Obžaloba pro něj dříve požadovala trest odnětí svobody v délce jednoho roku.

Čtěte také: Netflix uvede nejúspěšnější horor posledních let! Možná vám vykouzlí úsměv na rtech

Oh byl původně obviněn v roce 2022 poté, co jedna z hereček podala stížnost, v níž tvrdila, že se jí nevhodně dotýkal. Soudkyně Jeong Yeon-ju, která případu předsedala, uvedla, že herečka v roce 2018 absolvovala poradenství v oblasti sexuálního násilí, ale úspěch Hry na oliheň v roce 2021 ji přiměl k tomu, aby od Oha požadovala omluvu.

Herec byl obviněn za nevhodné dotyky, objímání, držení za ruku a líbání na tvář. Již dříve uvedl, že ženu držel za ruku, když ji provázel kolem jezera. „Omluvil jsem se, protože tvrdila, že z toho nebude dělat povyk, ale to neznamená, že obvinění uznávám,“ řekl.

Jihokorejská organizace na ochranu práv žen Womenlink rozsudek uvítala a vyzvala herce, aby se oběti ještě omluvil.

Oh Yeong-su ztvárnil hráče č. 001 v seriálovém hitu Hra na oliheň z dílny Netflixu, jehož druhá série se chystá na letošní rok. Svůj návrat před kamery už ale neplánuje. Díky zisku Zlatého glóbu se navíc stal prvním Jihokorejcem, který toto ocenění získal. V roce 2022 byl také nominován na cenu Emmy za vedlejší roli v dramatickém seriálu.