Hororová únikovka nebo akční Tarantino! Těchto 10 skvělých filmů zmizí z Netflixu už teď o víkendu

Zdroj: Noe (Paramount Pictures), Úniková hra (Sony Pictures), Auto zabiják (Dimension Films)

Z důvodu končící licence odstraní Netflix na konci března několik sice starších, zato pozornosti hodných filmů. O velikonočním víkendu zmizí (minimálně na nějakou dobu) svižná tarantinovka Auto zabiják, oblíbený sci-fi horor Úniková hra nebo kultovní Zjizvená tvář s geniálním Al Pacinem. Jak si můžete všimnout, vesměs jde o tituly, které jsou dostupné i na konkurenčních streamech.

Karate Kid | do 30. 3.

akční / sportovní / drama

Kus dobrého rodinného filmu. Sice nevešel do dějin, upadnul v zapomnění a nezopakoval úspěch filmu z roku 1984, ale bez problémů vám poskytne více než dvě hodiny dobré zábavy. Karate Kid je dokonalou poctou populární série s Danielem Larusso a panem Miyagim. Navíc s bonusem v podobě opravdu dobré role Jackieho Chana. On a také Ralph Macchio už spolu připravují další pokračování.

Auto zabiják | do 31. 3.

Zdroj: Dimension Films

krimi / thriller / akční

Vyšumělý rebel pokrytý jizvami sleduje dámskou jízdu zpoza volantu svého bouráku. Zatímco se holky usazují v baru, Mike žhaví svou zbraň – nadupané kaskadérské auto – do životu nebezpečných otáček. Tarantino v nejlepší formě, ačkoliv mnoho diváků považuje tento počin za režisérův nejslabší kousek. Snímek je druhým titulem z projektu Grindhouse. Ten první, Planeta Teror, má na svědomí Robert Rodriguez.

Cesta do Ameriky | do 31. 3.

Zdroj: Paramount Pictures

komedie / romantický

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové přátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout!

Doušek vzduchu | do 31. 3.

drama

Julie je milující matkou, manželkou a autorkou dětských knížek. Přesto ale není šťastná, bojuje s depresí, která souvisí s traumatem z dětství. Přesto se snaží žít každodenní život a být dobrou matkou a manželkou. Aby si pomohla od depresivních stavů, uniká z reality do barevného světa plného fantazií ze svých knih. Film s velkým poselstvím, skvělá Amanda Seyfried v hlavní roli.

Království | do 31. 3.

Zdroj: Universal Picture

akční / drama / thriller

Film Království režiséra Petera Berga se intenzivně pohybuje ve složitém geopolitickém prostředí. Sleduje tým FBI vyšetřující teroristický útok v Saúdské Arábii a zabývá se tématy kulturního střetu a spravedlnosti. Navzdory strhujícímu příběhu a silným hereckým výkonům film občas podléhá klišé a předvídatelným zvratům.

Čtěte také: 12 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Když si Chuck bral Larryho | do 31. 3.

komedie / romantický

Vdovec Larry kvůli trablům s životním pojištěním poprosí nejlepšího kámoše Chucka, aby předstíral, že spolu žijí jako partneři. Jenže úřadům se to nějak nechce líbit. Hvězdami téhle kontroverzní komedie jsou Adam Sandler a Kevin James. Zahráli si v ní i Dan Aykroyd a Steve Buscemi.

Noe | do 31. 3.

dobrodružný / drama / akční

Tahle ambiciózní adaptace biblického příběhu znázorňuje vize, které Noema podnítily k hrozivému proroctví apokalypsy a postavení archy. Velkolepý a přitom komorní film režijního mistra Darrena Aronofskyho má mnoho skvělých momentů. Russel Crowe opět ukazuje, že charismatu má na rozdávání a pravděpodobně by byl schopný přesvědčit diváky, aby mu fandili, i kdyby na smrt odsuzoval právě je.

Úniková hra | do 31. 3.

horor / mysteriózní / sci-fi

Úniková hra je výbornou mysteriózní, survival a thrillerovou podívanou s pár vadami na kráse. Do výšin ji vystřelují zejména výborně obsazené, zahrané a hlavně napsané postavy, u kterých vám není lhostejné, co se s nimi bude dál dít. Zamrzí jen přepálený otevřený konec, nechávající prostor pro pokračování. Zkrátka pokud chcete vidět zdařenou popcornovou podívanou, je Úniková hra tím pravým důvodem pro zapnutí Netflixu.

Zbouchnutá | do 31. 3.

Zdroj: Universal Pictures

komedie / drama / romantický

A znovu Judd Apatow coby režisér a scénárista v jedné osobě. Komedie o ženě, která nechtěně otěhotní v den svého kariérního vzestupu s tím největším ubožákem, co se jí během jejího opilého stavu připletl do cesty. Zní to sice jako noční můra, nicméně film snímek bere situaci s nadhledem a připomíná, že ačkoli se může jednat o katastrofu, tak jde přece jenom i o štěstí.

Zjizvená tvář | do 31. 3.

Zdroj: Universal Pictures

krimi / drama / thriller

Patrně Al Pacinova nejcharakterističtější role a podle mnohých také nejlépe zahraná role v jeho kariéře. Neuvěřitelný Tony Montana alias Scarface, jehož chování v průběhu celého filmu je tak nevyzpytatelné, až se jako diváci bojíte, co se stane, a to je zásluha nejen skvěle napsané role přímo na tělo, ale především naprosto fantastického a nezapomenutelného výkonu Al Pacina, kterým se už nadobro a nesmrtelně zapsal do historie hollywoodské kinematografie. Za roli Montany byl Al Pacino nominován na Zlatý Glóbus, sošku opět nezískal.

Čtěte také: Základní kámen žánru sci-fi konečně zase na streamu! Spielbergův mistrovský kousek uvede HBO Max