Představitel Hojera na Hrad! Metoda Markovič skončila, vrátí se ale s dalším případem

Zdroj: TV Nova

Po skvělém Smyslu pro tumor České televize se na obrazovkách Voyo rozloučila také kriminálka Metoda Markovič: Hojer. Finálová šestá epizoda měla premiéru 1. března a diváci ji prozatím hodnotí nejlépe z celé série.

V poslední epizodě se Jiří Markovič nechce smířit s tím, že musí celý případ uzavřít, protože má další přiznání Ladislava Hojera. Ale příkaz od vedení byl jasný. A na Hojera čeká dřevěný spací pytel, který viděl ve snu.

Čtěte také: Kvalitní náhrada za Hojera? Mrazivý seriál o yorkshirském rozparovači, který zavraždil 13 žen

Očima diváků

„Poslední díl je dokonalé uzavření série po všech stránkách. Možná jeden z pěti nejlepších závěrečných dílů, které jsem viděl,“ píše ve svém závěrečném hodnocení geklon z ČSFD. „Minisérie se stala až na pár detailů výjimečnou oslavou, výjimečného vyšetřovale v nesmírně těžké době.“

„Několikrát mi poslední díl dal ťafku. Nechci nijak adorovat vraha několika žen. Když se na to podívám z pohledu vyvíjejícího se vztahu Markoviče s Hojerem, bylo mi ho nakonec dost líto a provaz bych mu (v této romantizované adaptaci reality) nepřál,“ hodnotí závěrečnou epizodu Kobitch.

Pětihvězdičkové nadšení neskrývá ani ArdeliaLortz: „Opět herecký koncert. Duo Uhlík & Lněnička má tu správnou chemii. Uhlíkovy pohledy, co vrhal, mi málem i slzu vyloudily. Jsem ráda, že Vojta dostal více prostoru a byl odvyprávěn i jeho příběh.“

Co bude dál

Minisérie Metoda Markovič: Hojer nasadila laťku opravdu hodně vysoko. Pokud jste si ale povahu Jiřího Markoviče v podání Petra Lněničky oblíbili, můžete se pomalu těšit na jeho další velký televizní případ. Nova se totiž netají tím, že už připravuje volné pokračování s podtitulem Straka. Ano, druhá řada se bude věnovat spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi, který v roce 1985 napadl na území Prahy jedenáct žen.

Vyšetřování tehdy vedl opět Jiří Markovič a Straka byl usvědčen ze tří vražd, dvou pokusů o vraždu, pěti znásilnění, tří loupeží a pěti krádeží. Po propuštění z výkonu trestu žije pod jinou identitou.

Straka byl dopaden 22. května 1985, s vyšetřovateli spolupracoval a k vraždám se doznal. Jako mladistvý byl odsouzen na 10 let odnětí svobody. Ve vězení prodělal kastraci. Propuštěn na svobodu byl po amnestii v roce 1994.