Kriminálka o dopadení vraha a kanibala Hojera je tady! Recenzenti už viděli kompletní sérii

Metoda Markovič: Hojer již nyní na Voyo.

Zdroj: Voyo

Na Voyo odstartovala nová kriminální série Metoda Markovič: Hojer, která se zabývá dopadením sadistického sériového vraha a kanibala Ladislava Hojera. Zatímco na streamu je prozatím pouze pilotní epizoda, recenzenti už měli možnost vidět všech šest dílů. Na české poměry má jít o výjimečnou podívanou.

Recenze na Kinoboxu

Kdyby se tvůrci jen trochu usměrnili a soustředili se lépe na silné stránky svého díla, prospěli by tím sobě i nám. I tak se ale jedná o velmi silný zářez Voya a jistě to lepší (možná i nejlepší) z dosavadní dramatické tvorby této platformy. Mrazivá kriminálka o jednom extrémním případu, v němž se odráží všechno zlo naší každodennosti, píše v recenzi Martin Svoboda.

Recenze na Aktuálně.cz

„Seriál si okamžitě umí získat publikum empatií ke všem postavám a tím, že nepotřebuje extrémy či vyhrocené charaktery, naopak vnáší atmosféru do těch nejpřízemnějších scén. Nikdy ale nesklouzne ani k opačnému domácímu stereotypu poněkud neotesaných kriminalistů, kteří by vše vyšetřili tak nějak s prstem v nose a párkem či půllitrem v ruce.“ Recenzi pro Aktuálně.cz napsal Tomáš Stejskal.

Recenze na Novinky.cz

Pětaosmdesát procent nadělila Andera Zunová z webu Novinky.cz. „Metoda Markovič: Hojer je další z řady originálních projektů Voyo. Kromě návratu ke kvalitně zpracovanému žánru kriminálek, který má ostatně v domácí historii televizní tvorby tradici, je seriál výjimečný i výbornými hereckými výkony. A v neposlední řadě i autenticky zpracovaným příběhem jednoho z nejlepších československých kriminalistů.“

Čtěte také: Nástupce Bratrstva neohrožených začal slibně! V příštích epizodách ale musí nastat zlepšení

O čem je seriál Metoda Markovič: Hojer

Metoda Markovič: Hojer vzdává hold originálním vyšetřovacím metodám bývalého šéfa legendární pražské „mordparty“ Jiřího Markoviče, mezi jehož nejznámější případy patří dopadení Ladislava Hojera.

Právě na vyšetřování nejděsivějšího vraha normalizačního Československa a na podivný vztah Jiřího Markoviče a Ladislava Hojera se seriál zaměřuje. V posledním roce svého života, kdy bojoval s těžkou nemocí, které loni v říjnu podlehl, na seriálu s tvůrci intenzivně pracoval sám Jiří Markovič.

Ladislav Hojer byl český sadistický sériový vrah a kanibal, který mezi lety 1978 až 1981 zavraždil na území Československa celkem 5 žen. Za tyto činy byl odsouzen k trestu smrti a dne 7. srpna 1986 byl popraven v Praze v pankrácké věznici.

Režisérem seriálu je talentovaný Pavel Soukup, jediný český držitel ceny Emmy za internetovou minisérii #martyisdead. Na tu v minulém roce navázal moderní thriller #annaismissing, který byl později na Voyo rovněž uveden v seriálové podobě.

Zdroj: Voyo