Kvalitní náhrada za Hojera? Mrazivý seriál o yorkshirském rozparovači, který zavraždil 13 žen

Zdroj: ITVX

Výborná česká minisérie Metoda Markovič: Hojer se chýlí ke svému konci, už nyní se ale divákům nabízí velmi kvalitní náhrada v podobě sedmidílného seriálu The Long Shadow. Ten pochází z produkce ITVX, nedávno ho ale ve své nabídce uvedl SkyShowtime. Dokonce i s českým dabingem.

Seriál zachycuje jeden z nejznámějších a nejvíce šokujících případů sériového vraha na světě, pátrání po Peteru Sutcliffovi, přezdívaném Yorkshirský rozparovač, kdy policie od října 1975 do ledna 1981 podnikla největší pátrání v dějinách britské kriminalistiky. Zapojilo se do něj více než tisíc policistů a navždy změnilo způsob práce britské policie.

Čtěte také: Na Netflix přichází nejděsivější duchařina posledních let! Unesený chlapec v ní komunikuje s mrtvými

Režisérem chválené sedmidílné minisérie, která vznikla na motivy knížky Wicked Beyond Belief, je Lewis Arnold stojící za neméně zdařilými seriály Sherwood, Čas nebo Des. V hlavních rolích se představí Toby Jones, David Morrissey nebo Daniel Mays. Sériového vraha Sutcliffa ztvárňuje Mark Stobbart, který se dosud objevoval spíše v epizodních rolích britských seriálů.

The Long Shadow (Dlouhý stín) je promyšleným a nesmlouvavým zpracováním příběhu, který je prošpikován titulky bulvárních novin a který je o to mrazivější, že víme, co bude následovat. Všech sedm dílů je již nyní na streamu SkyShowtime s českým dabingem. Poslední epizoda se na něm objevila teprve 18. února.

Zdroj: ITVX