Na Netflix přichází nejděsivější duchařina posledních let! Unesený chlapec v ní komunikuje s mrtvými

Zdroj: Universal Pictures

Netflix potvrdil uvedení chváleného duchařského hororu Černý telefon, který vznikl na motivy stejnojmenné povídky od spisovatele Joea Hilla (syn Stephena Kinga). V roli děsivého únosce dětí se v roce 2022 představil Ethan Hawke a film natočil Scott Derrickson, tvůrce V moci ďábla, Sinister nebo Chraň nás od zlého. Černý telefon se objevil mezi tituly Netflixu, na které stojí za to si počkat, přičemž přesné datum uvedení ještě nebylo zveřejněno.

Ve městě mizí děti. Finney se stává další obětí vyšinutého vraha, po kterém na místě únosu zůstávají jen černé balonky. V místnosti, kde se sprejem omámený Finney probouzí, je jen matrace, záchod a starý nástěnný telefon, který není zapojený. Za zločincovy nepřítomnosti ale najednou začne zvonit a s chlapcem po zdvihnutí sluchátka začnou mluvit duše dětí, zemřelých Grabberovou rukou, radících mladíkovi, jak utéct z šílencova zajetí.

Čtěte také: Na Netflix přichází jeden z nejlepších hororů nového milénia! Natočil ho režisér původního Evil Dead

V Černém telefonu prakticky vše funguje na jedničku. Od obsazení, až po atmosféru a zápletku se jedná o nervy drásající podívanou s potenciálně ikonickým záporákem. Scott Derrickson se ukazuje jako velmi zručný režisér, jenž dokonale rozumí žánru, který točí a moc dobře ví, jak s ním pracovat.

Ústřední myšlenka s telefonem, skrze který komunikují mrtví, je dostatečně nosná, aby utáhla celovečerní film. Navíc je celá adaptace ve výsledku mnohem lepší a kompaktnější, než stejnojmenná povídka od Joea Hilla. Což je rozhodně potřeba ocenit, protože to se vydaří opravdu málokdy.

Stejně jako výkony dětských herců, kteří zde místy až zastiňují zkušenější kolegy. Jde jednoduše o neskutečně napínavou duchařskou podívanou, kde maličko skřípe nevytěženost a nedotaženost jinak skvěle zahraného antagonisty. Nebudete zklamáni.

O tom, že jde opravdu o mrazivou podívanou, se můžete přesvědčit už zanedlouho na Netflixu (přesné datum nebylo zveřejněno), případně už nyní na streamovací službě SkyShowtime, kde je snímek dostupný s českým dabingem či v originálním znění s titulky.

Zdroj: Universal Pictures