Na Netflix přichází jeden z nejlepších hororů nového milénia! Natočil ho režisér původního Evil Dead

Sam Raimi ve formě.

Zdroj: Universal Pictures

Sam Raimi je cvok. To ví snad každý, kdo si užil ryzí a přece perfektní slasher Evil Dead, jeho černým humorem prolezlé pokračování, či třetí díl, který byl už ryzí přepáleně béčkovou akční komedií. Po Spideyho trilogii se Raimi vrátil s velkým gustem k hororovému žánru. Výsledkem se tehdy stalo Stáhni mě do pekla; umně namíchaný mix lekaček, strašidelné atmosféry a typicky vybroušeného humoru.

V roce 2009 přišel Sam Raimi s pekelným kouskem, u kterého se možná tolik nebojíte, zato se však pořádně nasmějete. Příběh o poskytovatelce půjček, která s vidinou povýšení odmítne prodloužit splácení domu staré cikánce, byl ve zmíněném roce trefou do černého, protože v USA začala menší finanční krize, jež zasáhla i Evropu.

Čtěte také: Netflix uvede film o české sportovkyni, která skončila u porna! Hraje ji princezna zakletá v čase

Raimi sice férově přiznal, že scénář napsal už dávno a měl ho jenom v šuplíku, každopádně s realizací přišel včas. Černý humor, raimiovská kamera, vtipné připravování na lekačky, dokonce i odkaz na kultovku Evil Dead jsou zaručenými faktory horrorové zábavy, jaká tady dlouho nebyla.

Stáhni mě do pekla jsme v roce 2015 zařadili na seznam nejlepších hororů posledních 25 let. Tím vůbec nejlepším se sice stal Saw: Hra o přežití, Raimiho libová podívaná se ale umístila na krásném devátém místě. Připomenout si jeho kvality budeme moci od 5. března, kdy se snímek po delší době objeví zase na streamovací službě, konkrétně na Netflixu. Očekává se uvedení v originálním znění a s českými titulky.

Zdroj: Universal Pictures