Diváci dojatí k slzám! Finále Smyslu pro tumor ovládlo nedělní večer

Zdroj: Česká televize

V neděli 25. února měla premiéru poslední epizoda seriálu České televize Smysl pro tumor. Kromě toho, že si ji nenechalo ujít více než milion diváků, nadšené divácké ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Osmou a poslední epizodu Smyslu pro tumor si v neděli večer nechal ujít jeden milion a dvě stě tisíc diváků. Seriál České televize porazil v přímém souboji Sedm schodů k moci (Prima) a Policii Hvar (Nova) a kromě nejsledovanějšího pořadu večera ovládl i sledovanost celého dne. Informaci přinesl server Mediaguru.

Čtěte také: Kvalitní náhrada za Hojera? Mrazivý seriál o yorkshirském rozparovači, který zavraždil 13 žen

Silné divácké ohlasy

O tom, že režisérka Tereza Kopáčová (Metanol) opět natočila na české poměry výjimečnou podívanou, se shodla početná divácká základna. Osmá epizoda se na webu ČSFD stala tou vůbec nejlépe hodnocenou, když se její skóre vyhouplo na úctyhodných 91 %.

„Tereza Kopáčová odvedla vynikající práci už v Metanolu, ale tento seriál vystřelila vysoko nad českou seriálovou produkci jednadvacátého století,“ píše ve svém komentáři Anianna na ČSFD. „Střihač stříhal jak o život, herci se ve výkonech předháněli a píseň Toma Walkera Leave a Light On mi zní ještě v uších.“

„Ano, dopadlo to tak, jak jsme si přáli. Žádná červená knihovna, ale přesto heppyend, jak se patří. Velké poděkování autorům, scénáristům, hercům a všem kolem tohoto zcela výjimečného televizního seriálu, hodnotí suchol.

O seriálu Smysl pro Tumor

Příběh o ambiciózním studentovi medicíny, kterému nemoc zcela změní život, ale zároveň mu umožní najít lásku a vážit si vlastní rodiny, natočila režisérka Tereza Kopáčová. Původní belgická verze Gevoel voor tumor byla oceněna prestižní cenou Prix Europa pro nejlepší televizní sérii roku 2018. Autorem české adaptace je scenárista Matěj Podzimek.

„Náš seriál je o tom, že hluboký smysl může mít i rakovina. A pacienti, kteří si touhle nemocí prošli, to potvrzují. Nepotkala jsem nikoho, kdo by měl ve stejném věku tak srovnané životy a hodnoty jako ti, kteří si v mládí prošli těžkým bojem s touhle nemocí. Spontánně se přiznávali, že teď mají šťastnější život,“ říká režisérka Kopáčová.

Kompletní seriál si nyní můžete přehrát zdarma na iVysilani.cz

Zdroj: Česká televize