Arachnofobici raději zůstanou doma! Na plátna českých kin míří výborný pavoučí horor

Zdroj: Tandem Films

Jméno francouzského filmaře Sébastiena Vaničeka vám asi nic neřekne, už nyní ale o jeho služby projevila hollywoodská studia. Jeho pavoučí horor Havěť z minulého roku posbíral nadšené ohlasy z celé řady prestižních festivalů a v květnu ho dokonce uvidíme na plátnech českých kin.

Hlavní postavou snímku je Kaleb, vášnivý milovník exotických zvířat, který jednoho dne přitáhne do svého pokoje plného zářivých vivárií pavouka, jenž mu nešťastnou náhodou unikne. Předměstí se záhy ocitne v chaosu, když se smrtelně nebezpeční tvorové začnou nevídanou rychlostí líhnout a zvětšovat.

Čtěte také: Začalo natáčení Nezvratného osudu 6! Vrátí se v něm temná postava propojující celou sérii

Havěť byla poprvé uvedena v rámci Týdne kritiky na festivalu v Benátkách. Snímek, který sleduje boj obyvatel zchátralého francouzského činžovního domu proti armádě smrtelně nebezpečných, rychle se množících pavouků, získal při své premiéře na festivalu Fantastic Fest cenu za nejlepší film a režii a byl také pozván na filmový festival v Sitges.

Úspěch Havěti (Vesmines, Infested) nezůstal bez odezvy ani v Hollywoodu. Právě tam totiž směřují další kroky talentovaného Vaničeka, který pro Warnery natočí další film z universa Smrtelného zla, známého také jako Evil Dead nebo Lesní duch. Deadline už dříve uvedl, že film by neměl navazovat na žádný z předchozích dílů, přičemž produkci zastoupí Ghost House Pictures Sama Raimiho a Roberta Taperta. Vaniček by se měl zapojit i do psaní scénáře.

Film uvidíme v českých kinech od 23. května.

Zdroj: Unifrance