V zajetí démonů 4 bude posledním dílem! Jméno režiséra potěší fanoušky série

Ed, Lorrain a jejich poslední démon.

Zdroj: Warner Bros.

Na filmu V zajetí démonů 4 se podle serveru Hollywood Reporter pracuje už od začátku minulého roku, přesto až nyní studio našlo režiséra. A ve světě hororu je to známá tvář.

Režisérského kormidla čtvrtého a pravděpodobně také posledního V zajetí démonů se chopí Michael Chaves, který má se sérií bohaté zkušenosti. Kromě toho, že natočil prozatím nejslabší část V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz, má na svém kontě také spin-offy v podobách La Llorona: Prokletá žena a Sestra II.

Čtěte také: Hororová senzace roku! Film, kterému vysekl poklonu Stephen King, děsí ve fantastickém traileru

Vrací se i scénárista David Leslie Johnson-McGoldrick, který stojí za druhým a třetím dílem. Pro Jamese Wana, duchovního otce série a režiséra prvních dvou filmů, napsal také Aquamana a jeho pokračování, přičemž svou nejlepší práci zřejmě odvedl na scénáři pro horor Orphan z roku 2009.

Zápletka čtvrtého V zajetí démonů je zatím velkým tajemstvím, několik věcí je ale jistých. Vyšetřovatelé nadpřirozených jevů Ed a Lorrain Warrenovi budou opět čelit vrzajícím dveřím, stínům v oknech, obráceným křížům a jedné nebo dvěma démonických posedlostem. Návrat Patricka Wilsona a Very Farmigy je téměř jistý, stejně tak začátek produkce plánovaný na léto.

Podtitul očekávaného hororu ještě donedávna zněl Last Rite, podle některých zdrojů to už ale neplatí. Podle Hollywood Reporter by mělo jít o poslední díl z hlavní série, na kterou navázaly neméně úspěšné spin-offy Sestra a Annabelle.