Monstra obléhají podivný lesní bunkr! Horor s hutnou atmosférou přichází od dcery M. Night Shyamalana

Zdroj: Warner Bros.

Společnost Warner Bros. v úterý představila první trailer k očekávanému nadpřirozenému thrilleru Strážci, který je celovečerním debutem scenáristky a režisérky Ishany Night Shyamalan, dcery slavného režiséra. V hlavní roli se představí Dakota Fanning.

Film dcery M. Night Shyamalana je natočen podle gotického hororového románu A. M. Shinea z roku 2021. Vypráví příběh Miny, osmadvacetileté umělkyně, která se ztratí v rozlehlém, nedotčeném lese v západním Irsku. Když najde úkryt, nevědomky se ocitne po boku tří cizinců, které každou noc sledují a pronásledují tajemné bytosti.

Čtěte také: Nejmilovanější zabiják upírů přichází na Netflix! Krev poteče už příští týden

Ishana se od svých 19let věnuje psaní a režii. Společně s otcem přivedla na obrazovky Apple TV+ hororový seriál Servant. Osobně napsala scénář pro deset epizod a šest z nich zrežírovala. Spolupracovala také na snímcích Čas a Někdo klepe na dveře.

„Věděl jsem, že bude filmařkou, ale nikdy jsem ji do toho netlačil. Dívaly jsme se na film a ona se s tím, co jsme sledovali, opravdu sžila. Dokázala rozeznat, co je na tom, co jsme sledovali, výjimečné,“ řekl v jednom z dávných rozhovorů M. Night Shyamalan.

Film uvidíme v kinech od 6. června.

Zdroj: Warner Bros.