Nejmilovanější zabiják upírů přichází na Netflix! Krev poteče už příští týden

Zdroj: New Line Cinema

Netflix zkraje března uvede dnes už téměř kultovní horor Sama Raimiho Stáhni mě do pekla nebo oblíbené Ruiny o vraždících liánách, dorazí ale také první dva díly marvelovského upírobijce v podání nezaměnitelného Wesleyho Snipese. Blade a Blade 2 se dostaví na streamovací jedničku 4. března.

Blade (1998)

Síla nesmrtelnosti… duše člověka… srdce hrdiny! Blade (Wesley Snipes) je nesmrtelný bojovník, napůl člověk a napůl upír, bojující proti rozmáhajícímu se upírskému podsvětí, které se snaží postupně vyhubit celou lidskou rasu. První díl komiksové adaptace poloupíra vyhlazujícího krvežíznivé bytosti se špičatými zuby byl divácký hit, celosvětově vydělal přes sto třicet milionů dolarů. Navíc snímek vrátil důvěru diváků ke komiksovým adaptacím, jejichž pověst byla značně pošramocena nenáviděným snímkem Batman a Robin.

Čtěte také: Seriál Harry Potter bude mít premiéru za 2 roky! Tito scénáristé nabídli studiu své vize

Blade 2 (2002)

Kultovní. To je to slovo. Hutná atmosféra, akci nabitá komiksová smršť. V době, kdy bylo komiksových adaptací studia Marvel jako šafránu, přišel na plátna kin druhý díl s titulním lovcem nemrtvých, kterého si zahrál Wesley Snipes. Pokud byl první díl komornější a místy až překvapivě nekorektní, je druhý díl nahláškovanou béčkovou jízdou, kterou si buď neskutečně užijete, nebo se jí protrápíte… Uznat se ale musí pro del Tora tradičně skvělý design monster, který je takřka jedním z jeho poznávacích znaků.

Co bude dál

V prosinci minulého roku byl oznámen Bladeův návrat v podobě videoherní adaptace od Bethesdy a Arkane Lyon. Marvel’s Blade bude hrou pro jednoho hráče z pohledu třetí osoby zasazenou do srdce Paříže, která je nyní vyvíjena ve spolupráci s Marvel Games.

Poměrně dlouho je v přípravě také uvedení Bladea do filmového universa MCU. Snímek byl už několikrát odložen, přepsán a jednu dobu to dokonce vypadalo, že přijde o hlavního představitele. Toho si tentokrát zahraje oscarový herec Mahershala Ali, přičemž premiéry bychom se měli dočkat příští rok v listopadu.