Seriál Harry Potter bude mít premiéru za 2 roky! Tito scénáristé nabídli studiu své vize

Zdroj: Warner Bros.

Po neúspěchu Fantastických zvířat a neochotě spisovatelky J. K. Rowlingové psát nové příběhy, se studio Warner Bros. rozhodlo vsadit na jistotu. A my se museli před rokem zpětně přesvědčovat, že nešlo o apríl. Podle serveru Variety dorazí nové seriálové zpracování Harryho Pottera někdy v roce 2026.

První řada seriálu o Harrym Potterovi by se měla na streamovací službě Max (HBO Max) objevit v roce 2026, jak v pátek 23. února uvedl generální ředitel společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav. Očekává se, že seriál bude mít sedm sezón a bude adaptovat každou knihu z nejprodávanější fantasy knižní série J. K. Rowlingové.

Čtěte také: Temný případ zaznamenal nečekaný úspěch! HBO už připravuje pátou řadu

„Strávili jsme s J.K. a jejím týmem opravdu hodně času,“ řekl Zaslav. „Obě strany jsou prostě nadšené z toho, že se tato franšíza znovu rozjíždí. Naše konverzace byla skvělá a nemůžeme být více nadšeni z toho, co nás čeká. Nemůžeme se dočkat, až se s fanoušky po celém světě podělíme o nové příběhy.“ Zaslav také prohlásil, že se „za své nadšení z Harryho Pottera nestydí.“

Šéfka Warner Bros. Television Studios, Channing Dungey, zase prozradila, že se vedou rozhovory s řadou různých scénáristů, aby se našla ta správná osoba, která povede tuto sérii. Zároveň dodala, že zvěsti, podle nichž se již pracuje na obsazení, jsou nepřesné. „Prvním krokem pro nás je zjistit, kdo bude showrunnerem, a jakmile to budeme mít jisté, můžeme začít hledat herce.“

Jak jsme se dozvěděli minulý měsíc, kolem projektu krouží scénáristé Martha Hillier (Poslední království), Kathleen Jordan (Holky na lovu odměn), Tom Moran (Ďáblova hodina) a Michael Lesslie (Malá bubenice), kteří už své vize předložili společnosti Warner Bros. Television. Žádný z nich se ale na tak velkém počinu ještě nikdy nepodílel.