Návrat kultovní Vrány na prvních fotkách! Anti-hrdinu si zahraje představitel Pennywise z hororu To

Zdroj: Vanity Fair

Bill Skarsgård se na prvních snímcích z nové Vrány představuje jako mstitel. Fotografe, které sdílel server Vanity Fair, zachycují herce z hororu To a připravovaného akčňáku Boy Kills World bez trička, jak stojí před zrcadlem.

Potetovaný hrdina si obléká koženou bundu a připravuje se na pomstu. Zatímco v původním filmu měl Brandon Lee, první herec, který ztvárnil komiksovou postavu známou jako Eric Draven, obličej zcela zakrytý bílým make-upem, Skarsgårdův hrdina využije bílých líčidel mnohem střídměji.

Čtěte také: Na Netflixu přistála temná sci-fi s roboty! Recenze slibují napínavou podívanou

O čem je Vrána

Komiksový anti-hrdina vznikl jako způsob, jak se autor James O’Barr vyrovnával se smrtí přítelkyně. Filmový Eric Draven je undergroundový rockový hudebník, jehož snoubenka Shelly bojovala proti nezákonnému vystěhování z obytného domu.

Místní hlava podsvětí tak na šťastně zamilovaný pár poslala partu gaunerů, kteří Erica a Shelly brutálně zavraždili. V gotickém městě, připomínající noční můru z Burtonových Batmanů, se však objeví mystická vrána, která Erica vytáhne z hrobu; coby nezranitelnou mašinu na zabíjení, poháněnou žalem a vztekem. Místní mafie má co dělat, aby si zajistila aspoň základní přežití.

Smrt Brandona Leeho

Během natáčení původního snímku z roku 1994 došlo k několika zvláštním nehodám, jež bohužel vyvrcholily smrtí právě samotného Brandona Leeho. Stalo se tak v okamžiku, kdy probíhalo natáčení scény se střelnou zbraní. V pistoli se nacházely ostré náboje a herec ji absolvoval bez neprůstřelné vesty, protože mu překážela v pohybu.

Scéna, při níž zemřel, se dotočila, a až v okamžiku, kdy se herec nezvedal, bylo ostatním členům štábu zřejmé, co se stalo. Film byl přesto dokončen za pomoci speciálních efektů a dvojníků. Brandon Lee tak opustil svět podobně jako jeho otec Bruce Lee: při natáčení svého největšího projektu.

Vrána bude mít premiéru v kinech letos v červnu.