Jiří Mádl představil film o sovětské okupaci Československa! Trailer nabízí velmi strhující podívanou

Zdroj: Bontonfilm

Napínavé dobové drama Jiřího Mádla (Na střede, Pojedeme k moři), které vypráví příběh dvou bratrů z let 1967–1968, se představilo v prvním strhujícím traileru. Vlny mají oslavit hrdinství rozhlasových reportérů a techniků v době, kdy naši zemi 21. srpna obsadila vojska Varšavské smlouvy.

První záběry z ambiciózního filmu režiséra Jiřího Mádla vtáhnou diváky do ulic dobové Prahy. Z rádia zní rokenrol, studentské revolty mění svět, ale v prestižní redakci Československého rozhlasu, kam nastoupí hrdina snímku, se odehrává jiný boj: doslova o život.

Čtěte také: Kvalitní náhrada za Hojera? Mrazivý seriál o yorkshirském rozparovači, který zavraždil 13 žen

Jiří Mádl se inspiroval skutečnými událostmi, ale přetavil je v intenzivní thriller, jehož protagonista stojí před drsnou volbou: ochránit bratra, nebo pravdu a kolegy? Vojtěch Vodochodský, Táňa Pauhofová, Marika Šoposká a Stanislav Majer v dramatu o skupině novinářů bojujících s tajnými službami. Jsou odhodlaní přinášet nezávislé zprávy za každou cenu.

Ve filmu je použita speciální technika práce s archivem a jeho napojování na natočený materiál. Vlny jsou prvním filmem, ve kterém je tato metoda použita v takovém rozsahu. „Zatím nevím o filmu, který by to používal takhle odvážně a takhle moc,“ řekl dříve Jiří Mádl.

„Moment, kdy se ve Vlnách propojí příběh se skutečnými událostmi, kdy sem vtrhli Rusové, je tak napínavý, že po skončení scény jsem se ujišťovala, které záběry jsou ty naše. I já jsem se spletla, který záběr jsme natočili a co je archiv,“ uvádí producentka filmu Monika Kristl z Dawson Films.

Vlny mají premiéru v kinech 15. srpna.