Studna v novém! Jeden z nejhrůznějších případů české kriminalistiky převypráví šestidílný seriál

„Otec byl toho večera poněkud neklidný…“

Zdroj: Česká televize

Jeden z nejhrůznějších případů české kriminalistiky, který inspiroval i legendární Studnu z 30 případů majora Zemana, dostane novou seriálovou podobu. Šestidílná minisérie se začne natáčet už v únoru a premiéru bude mít na Voyo.

K neštěstí došlo v noci z 12. na 13. února 1968. Kolem čtvrté hodiny ráno byl ohlášen požár rodinného domu ve středočeských Vonoklasech. Po jeho uhašení našli vyšetřovatelé ohořelé ostatky Marie Jelínkové a na zahradě ve studni utopeného Stanislava Jelínka staršího. Jejich syn, který byl nalezen podchlazený, zraněný a v šoku v sousední vesnici, nakonec skončil v psychiatrické léčebně, kde chtěl spáchat sebevraždu. Kriminalisté si případ překřtili na české Psycho.

Čtěte také: Kriminálka o dopadení vraha a kanibala Hojera je tady! Recenzenti už viděli kompletní sérii

Stanislav mladší nejdříve tvrdil, že vraždy spáchal někdo cizí. Svou výpověď ale změnil. Podle ní Stanislav starší zavraždil svou manželku a založil požár. Svého syna poté přesvědčil, aby se pořezal a skočil do studny. Studená voda ho však probrala a z posledních sil se z ní snažil vylézt. Než se mu to ale podařilo, do studny se za ním vydal Stanislav starší a následoval jejich vzájemný souboj o život.

Seriál pro Voyo bude režírovat Tereza Kopáčová, která nedávno uvedla na obrazovkách České televize Smysl pro tumor. Stojí také za celovečerním Metanolem, který se zabýval skutečnou metanolovou aférou z roku 2012. Členy rodiny Jelínků ztvární David Švehlík, Johana Matoušková a Filip Červenka.

„Začínáme vyprávět tento příběh od začátku, kdy ještě nebyl temný, ale naopak plný lásky. Která holka by se nezamilovala do šarmantního, vtipného Standy, co si ze všeho nejvíc přál být skvělým manželem a báječným otcem. Chtěli být prostě obyčejný pár, založit rodinu, v klidu žít, zapadnout,“ říká Tereza Kopáčová

Voyo nedávno uvedlo první díl chválené kriminálky Metoda Markovič, která pojednává o dopadení sériového vraha a kanibala Ladislava Hojera.