Zombie horor 28 dní poté dostane pokračování! Tvůrci mají plán na celou trilogii

O sequelu se mluví už několik let.

Zdroj: Fox Searchlight Pictures

Moderní hororová klasika 28 dní poté, co rozpoutala zombie epidemii v ulicích Londýna, se dočká nového pokračování. Na cestě je zřejmě celá nová trilogie, jak vyplývá z plánů režiséra a scénáristy původního snímku.

Podle serveru The Hollywood Reporter, režisér Danny Boyle a scénárista Alex Garland, předložili filmovým studiím a streamovacím službám svou vizi na pokračování úspěšného zombie thrilleru 28 dní poté. Jejich plánem je uvést celou novou trilogii, přičemž Boyle by režíroval první díl nazvaný 28 let poté a Garland napsal všechny tři. Rozpočet každého filmu by se měl pohybovat kolem 75 miliony dolarů. Oba pánové by měly na projekt dohlížet i jako producenti.

Čtěte také: Připravuje se nový Star Trek film! Natočí ho režisér nejlepších novodobých Star Wars

V původním snímku se představil tehdy začínající Cillian Murphy (Oppenheimer) v roli poslíčka Jima, který se po kómatu probudil v opuštěné nemocnici a zdánlivě liduprázdném Londýně. Zda se tento, čerstvý majitel Zlatého glóbu, vrátí do jedné ze svých prvních filmových rolí, zatím nebylo prozrazeno. Film režiséra Boylea se v roce 2007 dočkal pokračování 28 týdnů poté, které natočil španělský režisér Juan Carlos Fresnadillo, tvůrce nadcházející fantasy netflixovky Mladá dáma.